Vlaams Belang GERAARDSBERGEN lanceert tienuntenprogramma

C21

Vlaams Belang GERAARDSBERGEN lanceert tienuntenprogramma

Hans_de_gent
Hans De Gent

Vlaams Belang Geraardsbergen heeft haar 10 puntenprogramma voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. Vlaams Belang gemeenteraadsfractieleider Hans De Gent zegt: “Het is een beknopt programma, met als krachtlijnen de vraag naar meer respect voor de veiligheid en het welzijn van onze mensen en meer transparantie en inspraak voor de burgers van Geraardsbergen. We pleiten voor nultolerantie bij overlast en criminaliteit en veel meer politieaanwezigheid bij het station Van Geraardsbergen.

Daarnaast willen we meer transparantie en inspraak voor de burgers, omdat het stadsbestuur van Open VLD en CD&V de afgelopen jaren zeer weinig respect heeft getoond voor de mening van de burgers. In achterkamertjes werd beslist over belangrijke dossiers, zoals de kazerne op de Godsbergkouter, de plaatsing van megawindturbines, bouwprojecten in overstromingsgevoelig gebied en de verdere betonnering van Geraardsbergen. De burgers zijn er duidelijk niet gelukkig mee. Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen worden onpopulaire projecten, zoals de kazerne op de Godsbergkouter en de geplande megawindturbines, in de koelkast gezet. Maar na de verkiezingen komen die weer tevoorschijn. Dat soort praktijken zorgt ervoor dat nog maar 18% van de burgers vertrouwen heeft in dit stadsbestuur, volgens de jaarlijkse Gemeentemonitor-bevraging. We willen dat de burgers het beleid mee mogen bepalen door een verplichte en bindende volksraadpleging bij belangrijke dossiers.”

 

Meer investeringen in de deelgemeenten

 Het Vlaams Belang is van mening dat de leefbaarheid van de 15 deelgemeenten van Geraardsbergen fel verminderd is door het wegvallen van sportinfrastructuur, sociale ontmoetingsplaatsen en bankautomaten. Hans De Gent vervolgt: “De grachten en wegen in de deelgemeenten worden nauwelijks onderhouden. Maar voor prestigeprojecten zoals het Kenniscentrum in centrum Geraardsbergen zijn er vele miljoenen beschikbaar. Met ons komt er een ander beleid, met investeringen in alle 15 deelgemeenten van Geraardsbergen.”

 

Kandidatenlijst Vlaams Belang Geraardsbergen

 Vlaams Belang Geraardsbergen heeft haar kandidatenlijst nog niet bekendgemaakt. Hans De Gent zegt: “We komen over twee weken naar buiten met onze lijst. We hebben kandidaten met zeer verschillende profielen, zowel theoretisch hoog opgeleid als meer praktisch opgeleid, afkomstig uit de verschillende deelgemeentes van Geraardsbergen.” Het 10 puntenprogramma is terug te vinden op de website van Vlaams Belang Geraardsbergen:

https://geraardsbergen.vlaamsbelang.org/nl/site/nieuws/vlaams-belang-lanceert-10-puntenprogramma-voor-geraardsbergen

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024

archief