GERAARDSBERGSE NVA kandidate Silke De Backer op zevende plaats bij de provincieraadsverkiezingen

C21

GERAARDSBERGSE NVA kandidate Silke De Backer op zevende plaats bij de provincieraadsverkiezingen

K-172_silke_de_backer__1_
Silke De Backer

De N-VA drukte de voorbije legislatuur haar stempel op het provinciebestuur in Oost-Vlaanderen. Met de provincieraadsverkiezingen in het vooruitzicht rekenen ze op een sterk mandaat om verder te kunnen gaan op de ingeslagen koers. Silke De Backer uit Geraardsbergen staat op de zevende plaats op de provincieraadslijst en wil op die manier trachten om mee te bouwen aan een sober maar efficiënt beleid.

Op zondag 13 oktober kiezen we in Vlaanderen niet alleen de nieuwe gemeenteraden maar ook de nieuwe provinciebesturen. Hoewel de bevoegdheden van de provincies de voorbije jaren werden ingeperkt blijft het bestuursniveau op heel wat gebieden van tel: omgevingsbeleid, recreatiedomeinen, fietsinfrastructuur, waterbeleid, erfgoed, provinciaal onderwijs, …

 N-VA gaat voor stevig mandaat om werk in provincie verder te zetten

De N-VA maakt in onze provincie sinds 2018 deel uit van de bestuursmeerderheid en dat liet zich onder meer voelen in de nieuwe aanpak binnen het provinciaal beleid.

David Coppens, lijsttrekker N-VA: “Een sober maar correct en degelijk bestuur garanderen voor de Oost-Vlamingen, dat moet de opdracht zijn voor de N-VA in het provinciebestuur. En dat is wat we de voorbije jaren ook gedaan hebben. Met de N-VA in het provinciebestuur werden de voorbije jaren bijvoorbeeld de provinciebelastingen verlaagd terwijl ook de schulden steevast verder werden afgebouwd, tot zelfs de laagste schuldgraad van alle Vlaamse provincies.”

De financiële soberheid stond de voorbije jaren aantal fikse investeringen nochtans niet in de weg. Er werden extra financiële middelen uitgetrokken voor materies die direct voelbaar zijn voor de Oost-Vlamingen. Denk maar aan de vele kilometers fietssnelwegen, goed voor ruim 103 miljoen euro, bijna drie keer meer dan vorige legislatuur. Maar ook voor de provinciale erfgoedsites gebeurden heel wat inspanningen, met positief gevolg. Denk maar aan de prominente rol die de Archeosite van Velzeke toebedeeld kreeg in een populair tv-programma als ‘Het Verhaal van Vlaanderen’.

De N-VA zet zich in voor het behoud en de verbetering van de provinciale recreatiedomeinen, waarbij veiligheid en ontspanning voorop staan zoals de Gavers in Geraardsbergen.

“Provinciaal Domein De Gavers is met zijn uitgestrekte groene landschappen en diverse recreatieve voorzieningen een toonaangevende locatie waar gezinnen, wandelaars, en natuurliefhebbers samenkomen. Dankzij de aangescherpte veiligheidsmaatregelen kunnen bezoekers met een gerust hart genieten van hun tijd in de natuur. Wij willen daarom ook blijven investeren in de toegankelijkheid en de uitbreiding van de infrastructuur” zegt Silke De Backer

De voorbije jaren werd daarom meer dan 50 miljoen euro geïnvesteerd in de provinciale domeinen en ze hebben dan ook een stevige maar door de bezoekers fel gesmaakte metamorfose ondergaan.

 

 

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024

archief