Het Nieuw Ophasselts Toneel gaat op heksenjacht

C21

Het Nieuw Ophasselts Toneel gaat op heksenjacht

Foto_pers
ingezonden foto
 
A_a_foto_not
 
Het Nieuw Ophasselts Toneel staat sinds 1987 op de planken. Tussen 18 oktober en 2 november brengt het NOT 10 voorstellingen van Heksenjacht. Hun thuishaven is de parochiezaal De Garve in  Ophasselt. Daar worden doorgaans twee producties per jaar opgevoerd, maar af en toe wil het NOT eens buiten de lijntjes kleuren. Zo was in 2010 de voorstelling ‘Jeruzalem, mijn gesel, mijn verlossing’, een passiespel in de kerk van Ophasselt, met vier uitverkochte voorstellingen een groot succes. Een tweede ‘productie op locatie’ volgde in 2014 met ‘Circus op stelten’, een totaalspektakel met live muziek, dans en circusacts, gebracht in de echte circustent van circus Picolini. Met 1200 toeschouwers was dit opnieuw een succesvolle productie. 
Nu, 10 jaar later, wordt er uitgeweken naar de loods van Dakwerken Van Impe. “Een locatie die zich uitstekend leent voor het toneelstuk dat we brengen”, zegt bestuurslid Griet Blaton. “Met Heksenjacht van Arthur Miller nemen we het publiek mee in het verhaal van een gemeenschap die ten gronde gericht wordt door de beschuldigingen van de jonge, wilde Abigail”. 
Voor deze speciale editie heeft het NOT Eric Meirhaeghe onder de arm genomen. “We speelden al een aantal stukken in regie van Eric", zegt Griet, “en telkens met een schitterend resultaat, we hebben er dus nu ook alle vertrouwen in”. Eric is een gevestigde waarde in het Vlaamse toneellandschap. 
Terwijl alles normaal op een laag pitje staat tijdens de zomermaanden zijn de cast en crew nu reeds fel in de weer met repeteren en voorbereiden. Gelukkig kan het bestuur rekenen op een enthousiaste groep leden om deze ‘productie op locatie’ op poten te zetten. “Alles moet half oktober af zijn”, weet Griet nog te vertellen, “want op 18 oktober gaan we in première”. Tussen 18 oktober en 2 november brengt het NOT 10 voorstellingen van Heksenjacht. 
Inkom: 12 euro (-12 jaar: 6 euro, Vrijetijdspas 3 euro) 
Adres locatie: Moenebroekstraat 110, Ophasselt (Geraardsbergen) 

Info en reservatie: www.nieuwophasseltstoneel.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024

archief