Een nieuw speelterrein aan het buurthuis van Nieuwenhove

C21

Een nieuw speelterrein aan het buurthuis van Nieuwenhove

Opening_speeltuintje_nieuwenhove_28
ingezonden foto
 
Nadat er eerder dit jaar in Overboelare en Goeferdinge extra speelruimte gecreëerd werd, is dat nu ook het geval in het landelijk Nieuwenhove. Het nieuwe speelpleintje bevindt zich vlakbij het lokale buurthuis, ter hoogte van de Nieuwenhovestraat 31. Het werd vanochtend officieel geopend in aanwezigheid van alle buurtkinderen, en werd al meteen grondig getest én goedgekeurd.
 
Een speelplek op vraag van de buurt
 
De Jeugddienst van Geraardsbergen focust de laatste jaren extra op (speel)ruimte voor kinderen, en ontwikkelde verschillende plekken waar kinderen kunnen spelen, op ontdekking gaan en helemaal zichzelf kunnen zijn. Zo ook aan het buurthuis van Nieuwenhove nu, waar de buurtkinderen helemaal uit de bol kunnen gaan op de nieuwe speeltuigen.
 
 
Het speelterrein kwam er op vraag van de nieuwe dorpsraad in Nieuwenhove. De dorpsraad gaf aan dat heel wat jonge gezinnen extra speelruimte heel fijn zouden vinden. De Jeugddienst ging daarom samen met de dorpsraad actief aan de slag. De dorpsraad maakte betrokkenheid van buurtbewoners mogelijk via een bevraging tijdens het paasontbijt. Leden van de dorpsraad gingen daarna ook langs bij gezinnen die niet aanwezig konden zijn.
 
Netwerkt ging aan de slag met alle verzamelde ideeën. Netwerkt is een tewerkstellingsinitiatief van het lokaal bestuur dat mensen actief aan het werk helpt en hen een aantal basisvaardigheden bijbrengt op weg naar een job op de reguliere arbeidsmarkt. De medewerkers van Netwerkt ontwierpen, bouwden en plaatsten zelf alle speeltoestellen. Het resultaat mag er zijn: een avontuurlijke speeltuin waar kinderen volop kunnen klimmen, klauteren en schommelen.
 
 
De inplanting van het speeltuintje is ideaal. Het nabijgelegen grasveld aan het buurthuis is een aangename ontmoetingsruimte voor jong en oud. Door de 2 petanquebanen is er voor elk wat wils. Er is daarnaast nog voldoende ruimte voorzien om leuke activiteiten te organiseren.
 
 
Werken aan een kindvriendelijke stad
 
 
Inzetten op jeugd en plekken creëren waar kinderen en jongeren jong kunnen en mogen zijn, zit vervat in de doelstellingen van het label Kindvriendelijke Stad. Dat label behaalt de stad al sinds 2016. Het label is geen doel op zich, maar een stimulans om op lange termijn te werken aan een kindvriendelijk beleid. Kinderen en hun rechten ernstig nemen, hen de mogelijkheid bieden om hun stem te laten horen en kansen bieden om hun talenten optimaal te ontwikkelen: het kadert allemaal in het werken aan een gezonde, verbindende stad waar elk kind zich thuis voelt, en graag woont, leert en ravot.
 

Nieuwsgierig naar de andere speeltuintjes in de stad? Hier vind je ze allemaal: [https://www.geraardsbergen.be/speelpleintjes]  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 sep 2024
Marc Colpaert | 27 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief