Geraardsbergen verwelkomt het OverKophuis in jeugdcentrum De Spiraal

C21

Geraardsbergen verwelkomt het OverKophuis in jeugdcentrum De Spiraal

Image003__1_
 
Op dinsdag 15 oktober opent het Geraardsbergse OverKophuis de deuren in jeugdcentrum De Spiraal. OverKophuizen zijn toegankelijke, laagdrempelige plekken waar jongeren tot 25 jaar welkom zijn om te chillen en leuke activiteiten te doen. Het is een veilige thuis waar ze een luisterend oor vinden, beroep kunnen doen op professionele therapeutische (eerstelijns)hulp en een goed gesprek kunnen hebben. Ook thema’s zoals schoolmoeheid, stress, zelfzorg en sombere gedachten zijn er bespreekbaar.
 
Vlaanderen telt momenteel een 70-tal OverKophuizen. De Vlaamse overheid zorgt voor de financiering. Steden en gemeenten zorgen voor medewerkers, locaties en concrete uitwerking. Geraardsbergen bundelt voor het OverKophuis de krachten met Ninove, waar het project ook in een opstartfase zit. Beide steden hebben een huis.
 
Hanna Mertens wordt, als medewerker van Habbekrats vzw, het gezicht van OverKop Geraardsbergen en Ninove. Samen met de jongeren zal ze de plek verder vormgeven. Ze wordt in het huis en achter de schermen bijgestaan door tal van welzijnspartners uit onze stad. Het OverKophuis in Geraardsbergen is vanaf 15 oktober elke dinsdag geopend van 16 tot 18 uur en elke woensdag van 12 tot 16 uur.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 sep 2024
Marc Colpaert | 27 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief