306 Geraardsbergse jongeren uit het derde middelbaar bezoeken de jongerenmarkt

C21

306 Geraardsbergse jongeren uit het derde middelbaar bezoeken de jongerenmarkt

Jongerenmarkt
ingezonden foto
 
Mentaal welzijn is een thema dat bij jongeren heel actueel is. Je goed in je vel voelen en weten waar je terecht kan als dat niet het geval is, zijn in deze leeftijdsfases cruciaal. Daarom organiseerde de Geraardsbergse Jeugddienst in samenwerking met lokale en regionale welzijns- en vrijetijdspartners opnieuw een jongerenmarkt. Deze werd mede in kader van de 10-daagse van de geestelijke gezondheidszorg georganiseerd op 1 en 3 oktober in jeugdcentrum De Spiraal.
De organisaties stelden hun aanbod en werking op een interactieve manier voor. De jongeren konden er terecht bij onder andere eerstelijnspsychologen, tZitemzo, Veilig Vrijen, JAC, OverKop, Uit De Marge, Wel Jong, StampMedia, jeugdhuis De Ressort, Centrum Geestelijke Gezondheidszorg, Centrum voor leerlingenbegeleiding en de Jeugddienst zelf.
Tijdens deze tweede editie namen maar liefst 306 jongeren uit het Geraardsbergse de gelegenheid te baat om op een cruciale leeftijd in hun ontwikkeling kennis te maken met allerhande organisaties uit de geestelijke gezondheidssector. De Jeugddienst koos er vanuit hun ervaring voor om zich specifiek te richten tot leerlingen uit het derde middelbaar. Deze jongeren kennen veel van de organisaties nog niet, en zijn nieuwsgierig om op ontdekking te gaan naar het aanbod.
 
De organisaties maakten van de gelegenheid gebruik om met de jongeren in gesprek te gaan en hen te bevragen naar hun leefwereld en naar wat hen bezighoudt. Ook voor hen is deze input waardevol. Er werd ruimte gemaakt voor dialoog, ook voor thema’s die soms minder makkelijk bespreekbaar zijn. Zo is er sinds dit jaar een stand rond veilig vrijen.
 
Naast de jongerenbeurs zet het lokaal bestuur ook met de komst van het OverKophuis in op focus op het mentale welzijn van Giesbaargse jeugd.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 sep 2024
Marc Colpaert | 27 sep 2024

archief