Bestuursovereenkomst in Geraardsbergen tussen Team Geraardsbergen, Open VLD en Vooruit -Groen

C21

Bestuursovereenkomst in Geraardsbergen tussen Team Geraardsbergen, Open VLD en Vooruit -Groen

Fotolijsttrekkers__kopie_
Ingezonden foto
 
Nadat uit de verkiezingsresultaten bleek dat Team Geraardsbergen de grootste partij van de stad was, kreeg Fernand Van Trimpont het mandaat om een coalitie te vormen. Op maandag 14 oktober werden alle partijen uitgenodigd voor een gesprek om te verkennen of er een mogelijkheid bestond om samen te werken aan het bestuur van Geraardsbergen. Tijdens deze gesprekken werd zorgvuldig inhoudelijk en ideologisch afgetoetst.
 
Op basis van deze besprekingen heeft toekomstig burgemeester Van Trimpont gekozen om een nieuw stadsbestuur te vormen met Team Geraardsbergen, Open VLD en Vooruit/Groen.
 
“Geraardsbergen bruist van talent en creativiteit. We hebben nood aan burgers die ondernemend en creatief zijn, die elkaar versterken en die trots zijn op hun stad,” aldus Van Trimpont. “Wij reiken de hand naar iedereen die in Geraardsbergen woont, werkt en onderneemt om samen te bouwen aan een stad waarin samenwerking en vertrouwen centraal staan. Dit doen we door naar elkaar te luisteren, samen plannen te maken en deze in daden om te zetten."
 
De onderhandelaars van de drie partijen hebben inhoudelijk sterke gesprekken gevoerd. De komende dagen zal intensief verder gewerkt worden om de concrete beleidslijnen verder uit te werken. De focus zal liggen op stadskernvernieuwing en de verbetering van de leefkwaliteit in de deelgemeenten. Prioritaire aandachtspunten zijn veiligheid, het creëren van lokale werkgelegenheid en de strijd tegen (kinder)armoede. Kwalitatieve zorg en een klantgerichte dienstverlening zullen eveneens hoog op de agenda staan.
 
Ook de partijen die in de oppositie zullen zetelen, zoals N-VA, UP en Vlaams Belang, werden gehoord in de gesprekken. “De kiezer heeft een duidelijk signaal gegeven en dat nemen we ter harte,” benadrukt Van Trimpont. “Er heerst ongenoegen in de samenleving en wij zullen samen met onze partners en oppositiepartijen zoeken naar oplossingen. Enkele belangrijke aandachtspunten van deze partijen worden opgenomen in ons bestuursakkoord.”
 
De nieuwe partij UP koos zelf, nog voor de inhoudelijke gesprekken over een mogelijke coalitievorming werden opgestart, om in de oppositie te blijven. 
 
Wat betreft de verdeling van de schepenmandaten zal Team Geraardsbergen vertegenwoordigd zijn door de burgemeester en drie schepenen. Open VLD en Vooruit/Groen hebben elk twee schepenmandaten. Het voorzitterschap van de gemeenteraad zal naar Open VLD gaan. Vooruit/Groen neemt de leiding in het comité voor de sociale dienst.
De verdeling van de bevoegdheden van de schepenen wordt later besproken.
 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 sep 2024
Marc Colpaert | 27 sep 2024

archief