Team Geraardsbergen, Open VLD en Vooruit Groen sluiten bestuursakkoord voor Geraardsbergen 2025-2030

C21

Team Geraardsbergen, Open VLD en Vooruit Groen sluiten bestuursakkoord voor Geraardsbergen 2025-2030

College_van_burgemeester_en_schepenen_geraardsbergen_2025-2030__kopie_
ingezonden foto
 
De partijen Team Geraardsbergen, Open VLD en Vooruit/Groen hebben een akkoord bereikt om samen het bestuur van de stad Geraardsbergen te vormen voor de periode 2025-2030. Het nieuwe bestuursakkoord legt het kader vast voor het beleid dat in de komende jaren wordt gevoerd. Het is gericht op een bruisend, veilig, ondernemend, sociaal en klantgericht Geraardsbergen. Het nieuwe bestuur wil er zijn voor alle inwoners van Geraardsbergen. Met dit ambitieuze akkoord willen Team Geraardsbergen, Open VLD en Vooruit/Groen een sterke en inclusieve toekomst voor Geraardsbergen vormgeven, waar elke inwoner gehoord wordt en mee kan bouwen aan een welvarende stad. Dit getuigt van een open en constructieve bestuursstijl waarin inspraak en samenwerking centraal staan.
 
Visie op de toekomst van Geraardsbergen
 
Geraardsbergen is een stad vol talent en creativiteit. Het stadsbestuur wil burgers, ondernemers en organisaties stimuleren om samen te werken aan een stad waar iedereen zich thuis voelt en trots op kan zijn.
 
“We nodigen alle inwoners uit om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van hun stad. Door te luisteren naar elkaar, samen plannen te maken en deze uit te voeren, willen wij een sterke band smeden tussen de stad en haar inwoners. We zijn er alvast klaar voor om vol goesting en daadkracht de toekomst aan te vatten”, zegt toekomstig burgemeester Fernand Van Trimpont.
 
 
Prioriteiten voor de komende bestuursperiode
 
 
Het akkoord focust op zes belangrijke thema's die de leidraad vormen voor de komende bestuursperiode:
 
Schitterend Geraardsbergen
 
 
Stadsvernieuwing en de aantrekkelijkheid van ons centrum staan centraal. Dit omvat onder meer een herziening van het parkeerbeleid en de heraanleg van het stationsplein en de winkelstraten. Ook de deelgemeenten vinden we belangrijk. We verhogen de kwaliteit van de leefomgeving in de dorpskernen met aantrekkelijke pleinen, ontmoetingsplekken, buurthuizen en speelruimtes. Tegelijkertijd wordt er hard ingezet op de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten en het onderhoud van wegen, parken en grachten.
 
 
 
Veilig Geraardsbergen
 
 
De veiligheid van de inwoners staat voorop. Het bestuursakkoord voorziet in extra investeringen in het politiekorps, een zichtbare wijkpolitie en waar nodig camerabewaking.
 
 
 
Ondernemend Geraardsbergen
 
 
Om de werkgelegenheid te stimuleren, wil het bestuur een ondernemersvriendelijk klimaat creëren. De ontwikkeling van een nieuwe KMO-zone in Nederboelare en ondersteuning van korte keten handel zijn belangrijke pijlers. Het kwartier van de toekomst komt niet op de locatie in Schendelbeke. De Vlaamse overheid liet reeds weten dat de locatie strijdig is met verschillende Vlaamse beleidsdoelstellingen. We nemen zelf geen verdere initiatieven om dit te laten onderzoeken op deze locatie. Ons bestuur zoekt wel naar elke manier om de Denderstreek en in het bijzonder Geraardsbergen socio-economisch vooruit te helpen.
 
 
 
Iedereen mee
 
 
De strijd tegen armoede blijft een belangrijke prioriteit, met specifieke aandacht voor onderwijs, werkgelegenheid en huisvesting. Geraardsbergen heeft een sociaal, demografisch en economisch kwetsbaar profiel. We doen reeds heel wat inspanningen voor begeleiding en ondersteuning van hulpbehoevenden en er wordt reeds heel wat solidariteit getoond. Het is duidelijk dat de maximale draagkracht van onze stad is bereikt.
 
Warm en verbindend Geraardsbergen
 
 
Kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare zorg blijft een prioriteit. Het bestuur zet in op meer kinderopvangplaatsen en ondersteunt het mentaal welzijn van de bevolking.
 
 
 
Klantgerichte dienstverlening
 
 
Het bestuur zet in op vlotte en toegankelijke dienstverlening, zowel digitaal als fysiek. Er wordt onderzocht hoe de dienstverlening ook in de deelgemeenten kan worden verbeterd. Financieel zal het stadsbestuur een voorzichtig beleid voeren met oog op het onder controle houden van de schulden en het optimaliseren van inkomsten en uitgaven.
 
 
Dit ambitieuze akkoord vormt de basis voor de opmaak van een strategisch en financieel meerjarenplan, waar we de komende weken en maanden, samen met de medewerkers van ons lokaal bestuur en onze inwoners, intensief werk zullen van maken.
 
 
Samenstelling college van burgemeester en schepenen
 
Naast burgemeester Fernand Van Trimpont, vaardigt Team Geraardsbergen schepenen Veerle Mertens, Rudy Frederic en Griet Blaton af. Voor Open VLD zetelen Ann Panis en Stephan De Prez en voor Vooruit/Groen Patricia Flamez en Bram De Geeter.
 
Het college van burgemeester en schepenen telt zo evenveel vrouwen als mannen.
 
 
 
Burgemeester Fernand Van Trimpont wordt bevoegd voor algemeen beleid & organisatie, Veiligheids- & drugsbeleid, politie & brandweer, stadsontwikkeling, landbouw en jeugd.
 
Eerste schepen Ann Panis wordt bevoegd voor personeel, cultuur en evenementen.
 
Schepen Bram De Geeter wordt bevoegd voor communicatie & dienstverlening, stadspromotie en financiën.
 
Schepen Veerle Mertens wordt bevoegd voor openbare werken, mobiliteit, stadspatrimonium, ICT & digitale inclusie.
 
Schepen Stephan De Prez wordt bevoegd voor duurzaamheid, milieu, ruimtelijke ordening, stedenbouw, dierenwelzijn en sport.
 
Schepen Rudy Frederic wordt bevoegd voor burgerzaken, seniorenbeleid, wonen & huisvesting, handelskern & markten, fair trade & korte keten.
 
Schepen Griet Blaton wordt bevoegd voor onderwijs & kind, samenleving & participatie, gezin, welzijn, ondernemen en kerkenplan.
 
Schepen Patricia Flamez wordt bevoegd voor sociaal beleid, armoedebestrijding, begraafplaatsen en is voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst.
 
 
 
Op www.geraardsbergen.be/bestuursakkoord-2025-2030 kunnen jullie het volledige bestuursakkoord nalezen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 sep 2024
Marc Colpaert | 27 sep 2024

archief