Bescherm je online accounts optimaal

C21

Bescherm je online accounts optimaal

Berscherm_je_online_accounts_optimaal
 
Berscherm_je_online_accounts_optimaal

Hoe meer we ons leven online verplaatsen, hoe meer accounts we aanmaken. Het is dan ook niet raar dat veel mensen kiezen voor een no account casino zonder CRUKS, maar voor sommige dingen moet je je beslist registreren.  

Van bankieren tot sociale media tot e-mail, onze online accounts bevatten veel belangrijke en persoonlijke informatie. Hoewel het misschien irrelevant lijkt om je zorgen te maken over de beveiliging van je online accounts, is het eigenlijk belangrijk om te overwegen: hoe beter je je online accounts beschermt, hoe meer je jezelf beschermt. Hieronder vind je een paar eenvoudige manieren om je online accounts te beschermen.

Schakel tweefactorauthenticatie in 

Sommige websites, zoals bankensites, staan ​​gebruikers toe om 2FA of tweefactorauthenticatie in te schakelen. Het is een verificatieprocedure die een beveiligingslaag toevoegt aan je accounts door je te vragen je identiteit te bevestigen met zowel je wachtwoord als een code. De code wordt meestal per telefoon, met een snel telefoontje of sms, of per e-mail verzonden. Hoewel beide opties goed zijn, raden we aan om 2FA via je e-mail te kiezen. Beide zouden veilig moeten zijn als je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt. 

Gebruik sterke wachtwoorden

Hoewel het klinkt als een basisstap, is het gebruiken van sterke, veilige wachtwoorden een van de beste dingen die je kunt doen om online accounts te beschermen. Zorg ervoor dat je wachtwoorden geen persoonlijke betekenis voor je hebben; dit maakt ze weliswaar makkelijker te onthouden, maar ook makkelijker te raden. Een sterk wachtwoord moet aan al deze vereisten voldoen:

  • Minimaal 8-12 tekens lang als je een wachtwoordgenerator gebruikt, of 12-14 als je deze zelf maakt.
  • Een combinatie van cijfers, speciale tekens en zowel hoofdletters als kleine letters hebben
  • Bevat geen echte woorden of zinnen die gemakkelijk te raden zijn

Installeer een antivirussoftware

Een solide antivirusprogramma is een noodzaak voor elke internetgebruiker. Ongeacht hoeveel tijd je online doorbrengt, virussen en malware vormen een bedreiging. Ze kunnen hele netwerken van computers beschadigen en vaak realiseren gebruikers zich niet eens dat ze ze hebben gedownload. Verschillende soorten malware beschadigen je computer en online accounts op verschillende manieren. Trojaanse paarden kunnen bijvoorbeeld informatie stelen die je online verstrekt, waaronder je wachtwoorden en creditcardnummers. Virussen kunnen persoonlijke informatie verzamelen die in bestanden wordt bewaard.

Beveilig je WiFi-netwerk

Als je je WiFi-netwerk onbeveiligd laat, loop je het risico dat iemand verbinding maakt met je WiFi. Vervolgens kunnen ze het gebruiken om cybercriminaliteit te plegen, toegang te krijgen tot je informatie en accounts, of erger. Het wordt aanbevolen dat je je WiFi-wachtwoord wijzigt, evenals je router-login en -wachtwoord, om je WiFi-netwerk zo veilig mogelijk te maken.

Gebruik een wachtwoordmanager

Als het veranderen van je wachtwoorden en het maken van nieuwe wachtwoorden vaak een uitdaging wordt, overweeg dan om een ​​wachtwoordmanager te gebruiken om je online accounts te beschermen. Wachtwoordmanagers fungeren als een soort kluis om al je inloggegevens veilig te houden voor reeds bestaande online accounts. Je hoeft niet tientallen unieke wachtwoorden en inloggegevens te onthouden; in plaats daarvan hoef je alleen het hoofdwachtwoord te onthouden voor de wachtwoordmanager die je kiest om te gebruiken. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2024
Redactie Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 13 sep 2024
Redactie Editiepajot | 04 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 26 apr 2024
Redactie Editiepajot | 09 apr 2024
Redactie Editiepajot | 20 feb 2024
Redactie Editiepajot | 22 jan 2024
Redactie Editiepajot | 13 nov 2023

archief