Verduurzamen? Kies voor een gietvloer en vloerverwarming

C21

Verduurzamen? Kies voor een gietvloer en vloerverwarming

Thumbnail_image001__1_
 
Thumbnail_image001__1_

Het verduurzamen van je woning is een slimme keuze. Niet alleen draag je bij aan een beter milieu, maar het kan ook zorgen voor lagere energiekosten en een comfortabeler woonklimaat. Een belangrijk onderdeel bij het verduurzamen van je woning is de keuze voor vloerbedekking en verwarming. In dit artikel bespreken we de voordelen van een gietvloer in combinatie met vloerverwarming. Wil jij nu ook een gietvloer en wil je geheel vrijblijvend een offerte ontvangen? Kijk dan eens op de website van coatingvloer naar de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloer die bestaat uit meerdere lagen kunsthars. Deze vloer heeft niet alleen een moderne en strakke uitstraling, maar biedt ook veel voordelen op het gebied van duurzaamheid. Doordat de vloer een stuk langer meegaat, hoef je dus de komende tijd niet na te denken over een andere vloer. Daarom hebben we de voordelen nog even voor je op een rijtje gezet.

Duurzaam materiaal

Een gietvloer wordt gemaakt van duurzame materialen zoals epoxy of polyurethaan. Deze materialen zijn niet alleen sterk en slijtvast, maar hebben ook een lange levensduur. Hierdoor hoef je de vloer minder snel te vervangen, wat kosten en afval bespaart.

Energiebesparing

Een gietvloer heeft goede isolerende eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat warmte beter wordt vastgehouden, waardoor je minder energie nodig hebt om je woning te verwarmen. In combinatie met vloerverwarming kan een gietvloer dus zorgen voor aanzienlijke energiebesparingen.

Onderhoudsvriendelijk

Een gietvloer is eenvoudig te onderhouden. Dankzij de naadloze structuur en het gladde oppervlak is de vloer gemakkelijk schoon te maken. Dit bespaart tijd en energie, en zorgt voor een hygiënische woonomgeving.

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming is een efficiënte manier om je huis te verwarmen. In tegenstelling tot radiatoren verspreid vloerverwarming de warmte gelijkmatig door de ruimte. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabeler binnenklimaat, maar biedt ook andere voordelen. Als we kijken naar de combinatie van een vloerverwarming en de gietvloer prijs, dan is dit een investering die zich op lange termijn meer dan terugverdiend weten we uit ervaring.

Energiezuinig

Vloerverwarming werkt op lagere temperaturen dan traditionele radiator verwarming. Hierdoor verbruikt het systeem minder energie, wat resulteert in lagere stookkosten. Uiteraard is het ook belangrijk om te kijken naar de rest van het huis en bijvoorbeeld ook te kijken naar hoe goed de woning is geïsoleerd.

Gezond binnenklimaat

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling zonder stofcirculatie. Hierdoor is er minder kans op allergische reacties of droge lucht in huis. Dit is vooral gunstig voor mensen met luchtwegproblemen of allergieën.

Ruimtebesparend

Omdat vloerverwarming onder de vloer wordt geïnstalleerd, heb je geen radiatoren meer nodig. Dit zorgt voor meer vrijheid bij het indelen van je interieur en creëert extra ruimte. Waar we vaak denken dat een radiator niet veel ruimte in beslag neemt, kan dit in een wat kleiner huis een wereld van verschil zijn. Zo kan het heel goed zijn dat het verwijderen van de radiator ervoor zorgt dat je net wel een hoekbank kunt plaatsen, waar dit anders niet had gekunt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2024
Redactie Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 24 sep 2024
Redactie Editiepajot | 13 sep 2024
Redactie Editiepajot | 13 sep 2024
Redactie Editiepajot | 04 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 26 apr 2024
Redactie Editiepajot | 09 apr 2024
Redactie Editiepajot | 20 feb 2024
Redactie Editiepajot | 22 jan 2024
Redactie Editiepajot | 13 nov 2023

archief