DILBEEK - Amerikaanse pin voor burgemeester

C21

DILBEEK - Amerikaanse pin voor burgemeester

Ontvangst_heid_de_ridder
 

Burgemeester Stefaan Platteau ontving op het gemeentehuis Heidi De Ridder (44), gewezen inwoonster van de Saviowijk in Dilbeek samen met haar ouders en kinderen. Heidi woont al zestien jaar in de USA en was na jaren nog eens in haar geboorteland samen met haar zoon Jean (16) en haar jonge dochter Mika (2).

Heidi, in 2006 genaturaliseerd tot Amerikaanse omdat ze absoluut meestemmen voor de verkiezingen, overhandigde de burgemeester een pin van Ozark, een geschenk van de burgemeester van het dorp in Alabama waar Heidi vandaag woont.
 
Heidi werkt er overigens voor de gemeente Ozark. Zij houdt zich vooral bezig met recreatie en organiseert onder mee het jaarlijkse ,,crevettenfestival’’. Burgemeester Platteau overhandigde op zijn beurt Heidi enkele geschenken: een farde met mooie pentekeningen van gebouwen van Dilbeek, de gouden medaille van Dilbeek en een dichtbundel van zijn hand.
 
 Heidi verblijft nog tot 12 juni bij haar ouders in de Saviowijk. Het Nederlands is ze nog niet verleerd. Wekelijks belt ze met haar ouders en ,,als ik kwaad word, dan spreek ik Vlaams. De kinderen begrijpen er geen snars van, maar ze weten wel dat ik dan kwaad ben’’.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 sep 2022

archief