DILBEEK - Jürgen Roelandts als een held ontvangen

C21

DILBEEK - Jürgen Roelandts als een held ontvangen

Editiepajot_jurgen_roelandts_dilbeek__2_
 
Editiepajot_jurgen_roelandts_dilbeek
Editiepajot_jurgen_roelandts_dilbeek__1_
 

Onder begeleiding van de steltenlopers van Merchtem en de fanfare De Vrije Belgen van Sint-Martens-Bodegem werd Belgisch kampioen op de weg Jürgen Roelandts maandagvond in het Dilbeekse gemeentehuis ontvangen. De bijna voltallige gemeenteraad, de ganse familie, heel veel wielerfanaten en een massa fans stonden hem op te wachten.

In de voor de gelegenheid te kleine raadzaal hielden schepen van sport Walter Zelderloo en burgemeester Stefaan Platteau de toespraken voor de 23 jarige Bodegemnaar die volgens schepen Zelderloo de sportambassadeur van Dilbeek mag genoemd worden. De schepen schetste hoe Jürgens jongensdroom om van de wielersport zijn beroep te maken is uitgekomen, "step by step", zonder één fase over te slaan, hoe hij een evenwicht zocht tussen trainen, koersen en studeren, en hoe dit alles tot de grote overwinning op 29 juni leidde: de neo-prof van de ploeg Silence-Lotto werd kampioen van België op de weg. Burgemeester Stefaan Platteau werd door zijn enthousiasme meegesleurd en de superlatieven en toejuichingen rolden de zaal in.
 
De burgemeester herinnerde zich hoe hij Jürgen als kind op de scholenloop de medaille had omgehangen en hoe hij toen reeds gezien had dat deze jongen het ver zou brengen. Ook Marc Coucke, hoofdsponsor van Silence-Lotto en familielid van de burgemeester, kreeg een applaus. Dan overhandigde schepen Walter Zelderloo een prachtige trofee geschonken door de sportdienst vanwege de gemeente Dilbeek aan de kampioen. Jürgen stamt uit een familie van wielrenners: zijn vader, grootvader, nonkels en neven zaten of zitten in de wielersport.
 
Maar ook de familie van moeder Fabienne Vleminckx heeft haar sporen verdiend bij het wielrennen. Uit zulke combinatie kon niet anders dan een kampioen groeien. Wat betreft de toekomst wist Jürgens "personal coach tante Linda" te vertellen dat hij eerst enkele weken gaat rusten in Portugal.
 
Daarna volgt de Ronde van Denemarken en nog een aantal criteria. Wij wensen Jürgen Roelandts een schitterende toekomst.
 
Zie ook onze multimediabladzijde
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2008
Pascale Van der Kelen
Pascale Van der Kelen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief