DILBEEK - Fietsersbond legt natte Gordelaars in de watten en maakt winnaar fietsverlichting op inductie bekend

C21

DILBEEK - Fietsersbond legt natte Gordelaars in de watten en maakt winnaar fietsverlichting op inductie bekend

Editiepajot_natte_fietsersbond_dilbeek
 
Editiepajot_natte_fietsersbond_dilbeek__1_
Editiepajot_natte_fietsersbond_dilbeek__2_
 

Ondanks het miezerige weer fietsten moedige krijgers de Gordel rond. Dergelijke fietsevenementen zijn een prima stimulans voor meer fietsgebruik. Maar de Gordel legt tegelijk ook grote kwaliteitsverschillen bloot tussen de fietspaden in de rand rond Brussel. Van prima fietspaden, minder goede tot soms erbarmelijke fietsstroken. De Fietsersbond blijft dan ook vragen naar meer inspanningen voor aangename, veilige en comfortabele fietspaden.

Daarom toverde de Fietsersbond de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede om tot een Fietsparadijs. Dankzij de warme choco bij de leuvense stoof en demontraties van molenaar Robert Staquet werd de historische site van de watermolen door bezoekers gewaardeerd. Kon je horen aan reacties als "echt de moeite waard om even binnen te trappen", "we komen zeker nog eens terug", "prachtig gerestaureerd" edm. Ook de stands met een waaier aan ligfietsen van tim.be en elektro-bikes van Ava-fietsen kreeg belangstelling van heel wat nieuwsgierige fietsers. Tegelijk kon men via de Fietsersbond een fietsverlichtingsset van Reelight winnen ter waar van €40. Deze fietsverlichting werkt zonder dynamo, zonder batterijen maar wel via elektromagnetische inductie. De gelukkige winneer luistert naar de naam DELO VICTOR uit Sint-Pieters-Leeuw.
 
Zo, de Gordel anno 2008 zit er op. Naast het Vlaamse karakter en het sportieve aspect van de Gordel vraagt Fietsersbond Pajottenland politici uit de rand van Brussel om bijzondere aandacht te besteden aan hun fietsinfrastructuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 05 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Piet Ronsijn | 24 nov 2023

archief