Nico Nurski (26) uit Groot-Bijgaarden wint Hackaton

Nico Nurski (26) uit Groot-Bijgaarden wint Hackaton

Nico_nurski__links__en_ewout_van_schil__rechts_
Nico Nurski (links) en Ewout Van Schil (rechts). Foto ingezonden
 

Nico Nurski (26) uit Dilbeek (Groot-Bijgaarden), student Toegepaste informatica aan hogeschool Odisee (Campus Brussel), heeft een prijs in de wacht gesleept op Hack the Future, de grootste hackathon van ons land. Samen met medestudent Ewout Van Schil (20) uit Kortenberg won hij de eerste prijs in de categorie Business intelligence en SAP. In totaal namen twaalf Odisee-teams deel aan de hackathon.

 

Hack the Future vond plaats in het Edegemse Fort 5, dat gespreid over twee dagen maar liefst 460 hackers ontving. “Het concept van Hack the Future is eenvoudig maar sterk”, vertelt Nico. “Via allerlei digitale challenges moeten we een vlag zien te vangen. We krijgen daarbij verschillende opdrachten met hints. Creatief en out-of-the-box denken zijn essentieel, net als kennis van de programmeertaal Java. Dergelijke zaken leren we gelukkig in de loop van onze opleiding aan Odisee. Zo’n hackathon is dus een ideaal moment om onze leerstof in realiteit om te zetten. Als winnende team kregen we bovendien een Oculus Go VR-headset. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.”

 

Succesvolste hogeschool

“De Hackathon was voor Odisee een groot succes”, besluit een trotse Kevin Picalausa, opleidingshoofd Toegepaste informatica aan Odisee. “Alle hogescholen waren vertegenwoordigd, maar Odisee bleek met vier winnende teams, twee van de opleiding ICT en twee van Toegepaste informatica, het meest succesvol. Dankzij de contacten met professionals uit het bedrijfsleven, houden sommige studenten er zelfs al een job aan over.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 21 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 17 apr 2020

archief