DILBEEK - Eric Van Rompuy loopt dagje stage bij Just Software

C21

DILBEEK - Eric Van Rompuy loopt dagje stage bij Just Software

Just_software_dilbeek_02
 

De relatie tussen politici en ondernemers loopt niet altijd van een leien dakje. Er is regelmatig gemor en politici worden vaak een gebrek aan kennis van de echte ondernemerswereld verweten. Om de kloof tussen politici en kmo-ondernemers te dichten richt UNIZO praktijkstages in. Tien kmo-ondernemers leren de politiek beter kennen en tien Vlaamse parlementsleden lopen een dagje mee in het bedrijfsleven. In Vlaams-Brabant vormen Vlaams Parlementslid Eric Van Rompuy en Guido Kestens, bedrijfsleider van Just Software, een team.

Guido Kestens en zijn collega-ondernemers volgden 19 en 27 februari de parlementaire debatten en werkzaamheden in het Vlaamse Parlement. Voor Guido Kestens was het een leerrijke ervaring. “Hier heerst nog een echte vergadercultuur. In een kmo ligt de nadruk meer op ‘doen’ en snel knopen doorhakken. Als een klant onze helpdesk belt, moeten wij zo snel mogelijk een oplossing vinden." Toch beseft Guido Kestens dat politici ook heel wat werk verzetten. 

Hoe het er in de dagelijkse praktijk in een kmo aan toe gaat, ondervond Eric Van Rompuy tijdens een dagje stage bij Just Software. Na een korte inwijding in het bedrijf, volgde Van Rompuy de werkzaamheden. “Ik vond het een zeer boeiende ervaring. We staan er als politici niet altijd bij stil wat ondernemen allemaal inhoudt. Een kmo-bedrijfsleider is nauw betrokken bij het gehele bedrijfsproces: van productontwikkeling tot verkoop en dienstverlening na verkoop, tot boekhouding en financiering en ook personeelsbeleid. Daarnaast tekent hij ook de krijtlijnen uit: waar willen we met dit bedrijf naar toe.

Zowel Guido Kestens als Eric Van Rompuy vonden de stage een zeer leerrijk project. “Je leert elkaar pas echt begrijpen als je mekaars leefwereld kent,” aldus Guido Kestens.


Over Just Software

Just Software bvba  is gespecialiseerd in het ontwikkelen van administratieve software voor kmo’s. Het onderscheidt zich van andere bedrijven door zich niet te beperken tot de Windows-markt , maar ook oplossingen aan te bieden voor Apple Mac-gebruikers.

Just Software commercialiseert twee producten: Cockpit en Dave. Cockpit is een administratieve software (boekhouding, facturatie en orderadministratie) gericht op de kleinere kmo. Het recentere Dave richt zich ook naar grotere kmo’s.
Just Software werd in 1996 opgericht en is gevestigd in Dilbeek. Het bedrijf telt 12 werknemers.
Meer informatie op www.justsoftware.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 06 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief