DILBEEK - Gemeentesprokkels

C21

DILBEEK - Gemeentesprokkels

Gemeenteraad2008

 Wolsemstraat wordt niet geknipt

De meerderheid in de verkeerscommissie is van oordeel dat de Wolsemstraat niet geknipt kan worden omdat de verbinding tussen Sint-Martens-Bodegem en de stationsomgeving van Dilbeek behouden moet blijven. De verkeerscommissie is van oordeel dat de tijdelijke overlast in de ochtend- en avondpiek die de bewoners van de Kerkberg en Wolsemstraat ondervinden niet zwaar genoeg weegt om de Wolsemstraat te knippen. De verkeerscommissie vreest bovendien dat met het knippen van de Wolsemstraat het probleem wordt verplaatst naar de omliggende straten. In dit dossier bestaat geen aanvaardbare oplossing die iedereen tevreden kan stellen, meent de verkeerscommissie. Het schepencollege volgt de mening van de meerderheid van de verkeerscommissie.
 
Verkeersdrempel blijft in Lange Haagstraat
 
 Een inwoner van de Lange Haagstraat beweert schade te lijden door de verkeersdrempel in de buurt van zijn woning. Dat  verbaast de verkeerscommissie want de drempel is niet zo hoog en bestaat uit lange aanloopvlakken. Bovendien is de woning van klager gelegen op een vijftigtal meter van de drempel en zijn er geen klachten binnengekomen van eigenaars die korter bij de drempel wonen. Aan de betrokken drempel komt in de toekomst de ontsluitingsweg van de nieuwbouwwijk van de intercommunale Haviland. Wanneer deze infrastructuurwerken plaats hebben, moet de drempel sowieso heraangelegd worden. Het schepencollege volgt in deze materie het standpunt van de verkeerscommissie.
 
Herinrichting dorpscentrum Itterbeek nog niet op agenda
 
 De verkeerscommissie, daarin bijgetreden door het schepencollege, oordeelt dat de verkeersdrukte in het centrum van Itterbeek niet dermate hoog is dat er een plan moet opgesteld worden om de verkeersdruk in het centrum van Itterbeek te beperken.
 
 
Tractorsluis voor Gaasbeekstraat
 
De inwoners van de Herdebeekstraat (gedeelte gelegen ten zuiden van de Lenniksebaan), de Gaasbeekstraat, de Beersbrugstraat en de Sint-Annastraat worden binnenkort gepolst over het voornemen van de verkeerscommissie en het schepencollege om de Gaasbeekstraat te knippen om het toenemend sluipverkeer een halt toe te roepen. De klachten nemen toe.

 Uit metingen blijkt dat de Beersbrugstraat en de Gaasbeekstraat vooral in de ochtendspits kreunen onder het sluikverkeer dat via de Lenniksebaan verder doorrijdt naar Anderlecht. Na overleg met de mobiliteitsambtenaar van Sint-PIeters-Leeuw blijkt het knippen van de Gaasbeekstraat ter hoogte van het kruispunt met de Herdebeekstraat de enige manier om het sluipverkeer te weren. Dit voorstel heeft wel als gevolg dat de inwoners van de Beersbrugstraat en van een gedeelte van de Herdebeekstraat langs de Postweg moeten omrijden om Dilbeek te bereiken. In het gedeelte van de Herdebeekstraat ten zuiden van de Lenniksebaan geldt immers eenrichtingsverkeer richting Vlezenbeek. De Gaasbeekstraat wordt niet geknipt met paaltjes maar met een tractorsluis zodat de weg voor landbouwvoertuigen en de vuilniswagen niet versperd wordt. De maatregel wordt pas uitgevoerd als de bevolking zich achter deze optie schaart.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief