Eerste fase van de werken aan de Baron de Vironlaan DILBEEK afgerond op 20 december

C21

Eerste fase van de werken aan de Baron de Vironlaan DILBEEK afgerond op 20 december

Scherm__afbeelding_2023-11-30_om_21
 

De Baron de Vironlaan wordt momenteel grondig onder handen genomen en in een volledig nieuw kleedje gestoken. De werken zijn begin september van start gegaan. Tijd om stil te staan bij de vooruitgang van de werken. 

“We willen van de Baron de Vironlaan een échte volwaardige poort tot het centrum van Dilbeek maken,” zegt bevoegd schepen Stijn Quaghebeur, “Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken hebben we de werken opgesplitst in fases. In de eerste fase die volop aan de gang is, wordt het stuk aangepakt tussen de Sint-Alenalaan tot aan het kruispunt met de Berchemstraat. Deze werken verlopen volgens schema en zullen nog voor de kerstvakantie afgerond zijn.”
Start asfalteringswerken
Vanaf deze week wordt er gestart met de asfalteringswerken, en dan meer bepaald met de onderlaag asfalt. Nadat het asfalt is gegoten op de rijbaan en op de fietspaden, wordt het voetpad aangelegd in klinkers. Verwacht wordt dat de eerste fase afgerond zal zijn tegen 20 december, nog voor de kerstvakantie. De Dilbekenaar zal dan terug kunnen rijden op de rijweg.  De finale laag asfalt – de zogeheten toplaag – zal pas later aangebracht worden. 
Voorlopig niet parkeren op parkeervakken
De parkeervakken in grasdallen worden voor de winter ingezaaid met een gras-klaver mengsel. We willen het gras en de klaver voldoende tijd geven om te groeien. De parkeervakken zullen bijgevolg afgesloten worden met een lint en het zal niet mogelijk zijn te parkeren gedurende twee à drie weken. 
Fase 2 start op 20 december
In een tweede fase wordt het stuk vanaf het kruispunt met de Berchemstraat tot aan de Ninoofsesteenweg aangepakt. Deze fase gaat van start op 20 december, als het weer het toelaat.
De eerste stap is het opbreken van de voetpaden. De rijbaan zal voor de kerstvakantie nog niet opgebroken zijn en toegankelijk blijven tijdens de kerstvakantie. Dankzij steenslag wordt de toegang tot de opritten verzekerd.
Op de werf van de Baron de Vironlaan zal niet gewerkt worden tijdens de kerstvakantie.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief