VLS Broederschool GROOT-BIJGAARDEN wint speelplaatsmeubels gemaakt van gerecycleerde Bebat-inzameltonnen

C21

VLS Broederschool GROOT-BIJGAARDEN wint speelplaatsmeubels gemaakt van gerecycleerde Bebat-inzameltonnen

Scherm__afbeelding_2024-06-06_om_09
 
Het is een bijzondere dag voor de leerlingen van de Vrije Lagere Broederschool in Groot-Bijgaarden. De school huldigt vandaag hun nieuwe speelplaatsmeubels in. Deze hebben de leerlingen gewonnen dankzij hun deelname aan de nationale scholenwedstrijd van Bebat vorig najaar. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van de Broederschool massaal gedaan. Zo kwam de school als een van de verdiende winnaars uit de bus. Nu kunnen de leerlingen volop genieten van nieuwe zitbanken op de speelplaats, die bovendien gemaakt zijn uit de gerecycleerde plastic inzameltonnen van Bebat.
 
Een echt samenwerkingsproject met als doel lege batterijen in te zamelen
Bij hun inschrijving voor de nationale scholenwedstrijd1 kregen alle deelnemende scholen de keuze uit ​ vijf verschillende soorten speelplaatsmeubels, allemaal gemaakt uit gerecycleerde inzameltonnen van Bebat. Op basis daarvan kreeg elke school een inzameldoel opgelegd: een minimumgewicht dat ze zo snel mogelijk moesten behalen...
 
Dankzij de enthousiaste inzet van alle leerlingen en leerkrachten slaagde de Broederschool erin om hun inzameldoel als een van de snelsten te halen. Hierdoor werd de school tot een van de winnaars uitgeroepen en schitteren er sinds kort twee nieuwe Bebat-groene zitbanken op hun speelplaats.
 
"Onze toppers van de Broederschool zamelen al jarenlang batterijen in in de Bebat-inzamelvaten. In het najaar kregen we de kans om deel te nemen aan een nationale scholenactie van Bebat en zo onze speelplaats te pimpen en wat extra kleur te geven. We hebben we dan ook geen seconde getwijfeld en meteen onze schouders onder deze actie gezet. Alle leerlingen waren ook heel enthousiast en zamelden enorm veel batterijen in. Wij, als school, zijn super fier op de inzet van de kinderen en zijn Bebat enorm dankbaar voor de mooie banken. Ze worden al goed in gebruik genomen. Op naar een volgende actie,” aldus Mirte De Backer van de Broederschool in Groot-Bijgaarden.
Dankzij de enthousiaste inzet van alle leerlingen en leerkrachten slaagde de Broederschool erin om hun inzameldoel als een van de snelsten te halen.
Dankzij de enthousiaste inzet van alle leerlingen en leerkrachten slaagde de Broederschool erin om hun inzameldoel als een van de snelsten te halen.
Spannende wedstrijd onder 809 scholen
De concurrentie was niet min, want maar liefst 809 scholen waagden hun kans voor de felbegeerde speelplaatsmeubels. In totaal werden door alle deelnemende scholen 224.000 kg batterijen ingezameld. Deze konden daarna door Bebat gerecycleerd worden, zodat er geen grondstoffen verloren gaan of opnieuw ontgonnen moeten worden.
Gerecycleerde speelplaatsmeubels
‘Gloednieuw’ zijn de zitbanken bij de Broederschool dus niet, want ze werd gemaakt van oude plastic inzameltonnen van Bebat. Bebat klopte hiervoor aan bij Govaplast1, specialist in plastic recycling. Bij de productie ging niets verloren en bleven de materialen ook in België. De mooie kleur van de oude Bebat-tonnen kon behouden blijven en Govaplast heeft alle +/-60 000 tonnen verwerkt tot speelplaatsmeubels. Zo werden alle plastic tonnen gerecycleerd. ​
Met deze actie hoopt Bebat kinderen te blijven inspireren om hun batterijen in te zamelen:
“Vandaag blikken we met trots terug op het eindresultaat van de nationale scholenwedstrijd. We zijn enorm onder de indruk van wat de scholen, zoals de Broederschool uit Groot-Bijgaarden, hebben gepresteerd. Dankzij de inspanningen van alle leerkrachten, leerlingen, maar ook hun families hebben we meer dan 224.000 lege batterijen ingezameld. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe speelplaatsmeubels, gemaakt van gerecycleerde materialen, de volwassenen van morgen nog meer zullen inspireren om batterijen te blijven inzamelen en bewust om te gaan met het milieu.” zegt Fatima Boudjaoui, woordvoerster bij Bebat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 06 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief