Komende zondag 23 juni gaat de eerste Trappenloop door in het stadion van Anderlecht ten voordele van het onderzoek tegen de ziekte van Parkinson

C21

Komende zondag 23 juni gaat de eerste Trappenloop door in het stadion van Anderlecht ten voordele van het onderzoek tegen de ziekte van Parkinson

Ivo_de_bisschop__c__bart_borgerhoff
 
Komende zondag 23 juni gaat de eerste Trappenloop door in het stadion van Anderlecht ten voordele van het onderzoek tegen de ziekte van Parkinson 
Deelnemers krijgen al lopend een unieke inkijk in de eretribunes, VIP loges en grasveld van het iconische Lotto Park. En maken kans op een VIP plaats in een luxe loge voor een thuismatch. 
 
België telt naar schatting zo’n 40.000 parkinsonpatiënten. Tien procent daarvan krijgt de diagnose vóór zijn dertigste. Tegen 2020 zou ons land 130.000 kunnen tellen als er niet snel een behandeling wordt gevonden. Om de ziekte van Parkinson en de dringende nood aan een behandeling in de kijker te zetten organiseert vzw Stop Parkinson komende zondag 23 juni de eerste Trappenloop in het stadion van RSC Anderlecht. Vanaf 14:00 uur kan iedereen - jong en oud, sportief en minder sportief - de tribunes van het voetbalstadion van RSC Anderlecht bestormen en zich meten aan wereldrecordhouders trappenlopen, de Vlamingen Kevin Eulaerts en Rik Goris.  Zangers Günther Neefs en Charles van Domburg sluiten af met een optreden. Alle lopende deelnemers aan de Trappenloop maken kans om 2 x 2 VIP plaatsen te winnen in de luxe loge. Deelnemers (20 EUR per individuele deelname) kunnen zich inschrijven op stopparkinson.be/trappenloop, supporters genieten van een gratis inkom
40.000 patiënten in België
In België wordt het aantal mensen met parkinson geschat op 40.000. Dit aantal zou tegen 2040 verdrievoudigen. Vandaag bestaat nog geen behandeling die de ziekte stopt, afremt of voorkomt. Er is dus grote nood aan meer onderzoek naar een behandeling die de ziekte kan stoppen.
Ivo de Bisschop, voorzitter van Stop Parkinson en zelf Parkinsonpatiënt:
"Er is helaas nog geen genezing, maar met voldoende fondsen kan er, volgens wetenschappers, binnen 5 tot 10 jaar een behandeling komen. We hebben Stop Parkinson opgericht om onderzoek te bevorderen en een toekomst te creëren waarin Parkinson niet langer levens beperkt.”
 
“Met de Trappenloop willen we de ziekte van Parkinson ook in de kijker zetten, want het is onaanvaardbaar dat deze veel voorkomende ziekte, die zowel jong als oud treft, zo weinig prioriteit krijgt. We hopen met onze actie dus niet alleen fondsen te werven, maar ook de aandacht te verhogen voor meer onderzoek"
 
Eén stadion, drie parcours
Iedereen kan deelnemen aan de Trappenloop, sportief of niet! Je kiest uit het lichte parcours van 15 minuten, het gemiddelde parcours (30 minuten) of het stevige parcours (45 minuten). Elke route geeft de deelnemer een unieke kijk in de (ere)tribunes, VIP loges, VIP bar en het grasveld.
De eerste deelnemers starten om 14:30 uur. Na de prijsuitreiking om 16 uur trakteren Günther Neefs en Charles van Domburg deelnemers en supporters nog op een optreden.
 
Praktisch
Datum: zondag, 23 juni 2024 vanaf 14:30 uur (deuren open vanaf 14:00 uur) 
Locatie: Voetbalstadion RSC Anderlecht, Théo Verbeecklaan 2, 1070 Anderlecht
Informatie, inschrijven en doneren: stopparkinson.be/trappenloop 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024
Marc Sluys | 24 jun 2024

archief