Iris LEMBEEK wil starten met eigen fotocursus

C21

Iris LEMBEEK wil starten met eigen fotocursus

Editiepajot_halle_iris_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Fotoclub Iris Lembeek heeft zijn eigen website en wil met fotocursussen voor niet-leden naar buiten komen. De mooiste foto van de jaarlijkse tentoonstelling werd gewonnen door Michelle Greitemann uit Sint Pieters Leeuw

Nieuws van Iris Lembeek kan men nu ook vinden op www.iris-lembeek.be, de nieuwe website van deze vereniging. Er staan niet alleen foto’s op maar ook veel nieuws over de vereniging zelf. De site is eenvoudig en duidelijk opgebouwd.
 
Tijdens de jaarlijkse tentoonstelling die ze tijdens de cultuurmaand organiseren samen met kunstgroep Aureool, de Wijngeuzen en dansgroep Tempo, wordt door de bezoekers de mooiste foto verkozen. Die wordt dan later verloot onder de bezoekers. Deze eer viel dit jaar te beurt aan Michelle Greiteman uit Sint-Pieters-Leeuw. Het was de foto ‘vergane glorie’ van Nest Brabant.
Michelle was ook al model van Iris Lembeek, volgde ook al een cursus fotografie en staat soms ook achter de lens, maar dat alles heeft volgens voorzitter Paul Poels niet meegespeeld bij de toekenning van de foto. Zij werd gewoon uitgeloot tussen de 224 bezoekers die een deelnemingsformulier hadden ingevuld.
 
Na het overlijden van secretaris Michel Laus, moest Iris Lembeek dringend op zoek naar een nieuwe secretaris. Deze werd gevonden in de persoon van Thierry Rosmane. Het is hij die het idee voorstelde om te beginnen met fotocursussen voor niet-leden en het organiseren van een bijscholing voor de eigen leden.
 
Het staat ook vast dat er volgend jaar terug een tentoonstelling komt, samen met kunstgroep Aureool van Jenne Lucas. Volgend jaar blijft oktober nog de cultuurmaand in Halle. Cultuur zal in 2011 het ganse jaar ondersteund worden. Het zal vooral toneelverenigingen de kans geven om in andere maanden aan gunstige voorwaarden te kunnen spelen.
 
Jenne Lucas, voorzitter van Aureool heeft intussen haar ontslag ingediend als voorzitter van de culturele raad. Tot op heden is er nog steeds geen nieuwe voorzitter aangeduid, zodat Jenne Lucas nog in de voorzittersstoel zit. Indien er niemand gevonden wordt zal dat zo blijven tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2012.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 01 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024

archief