HALLE - Kinderdagverblijf ‘De Kapoentjes’ opende zijn deuren

C21

HALLE - Kinderdagverblijf ‘De Kapoentjes’ opende zijn deuren

Ed_pajot_halle_kapoentjes_1_foto_merckx
Zuster Stephane tussen haar 'kapoentjes'. - Foto's © Felix Merckx
 
Edpajot_halle_kapoentjes_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Het AZ Sint-Maria Halle heeft nu ook een kinderdagverblijf. Voor de bouw van ‘De Kapoentjes’ werd een modulair gebouw neergepoot op de oude helihaven. In eerste instantie is er plaats voor 25 kindjes van 0 tot 3 jaar. Een droom die 22 jaar duurde is in vervulling gegaan. Later is er mogelijkheid om het kinderdagverblijf uit te breiden tot 42 kindjes.

Zuster Stephane, gedelegeerd bestuurder van ‘De Kapoentjes’: “Deze uitbreiding is slechts mogelijk als men de toelating krijgt van het ministerie van Welzijn. Ik heb echter goede hoop deze binnen afzienbare tijd te krijgen. Ze is dringend nodig. Momenteel hebben we een wachtlijst voor 50 kinderen. Dus met der uitbreiding hebben we nog geen plaats genoeg”.
Aan de opening van dit kinderdagverblijf werd al lang gedacht.
Voorzitter Jonckhere: “Het idee van een kinderdagverblijf is ontsproten bij de sluiting van de prematurenafdeling in het oude ziekenhuis 22 jaar geleden. Toen werd de eerste aanvraag bij Kind en Gezin ingediend. Na de verhuis naar de nieuwe ziekenhuiscampus, ruim 12 jaar geleden, werd een nieuwe aanvraag gedaan maar de middelen bij Kind en Gezin bleven beperkt. Rond de jaarwisseling van 2008-2009 werd verkondigd dat het budget voor kinderopvang door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap fors zou worden opgetrokken. Begin 2009 was het moment om het terug te proberen om een principieel akkoord te krijgen. Eveneens tevergeefs. Door bevriende instanties werd ons aangeraden om in maart 2009 een nieuw dossier bij Kind en Gezin te introduceren, hierbij ook gesteund door het Lokaal Overleg Comité van de stad Halle. Dat was dan de goede keer”.
Half juli mochten ze van Kind en Gezin en het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap het principieel akkoord ontvangen.
Het ziekenhuis was intussern echter niet bij de pakken blijven zitten. Toen het kinderdagverblijf ’t Maretakje, juist naast de deur dicht ging werd daar zonder te wachten op de uiteindelijke brief van het ministerie en Kind en Gezin de meubeltjes al aangekocht.
VLUG
Eens der vergunning vast is alles echter vlug gegaan.
Dr. Jonckhere: “Op 21 januari van dit jaar moest nog de aanbesteding voor deze nieuwbouw gebeuren. Er werd vooraf gekozen voor een modulaire bouwstructuur. Na de toewijzing werden de funderingen aangevat in februari<. De voltooiing van het kinderdagverblijf van ongeveer 600 m2 was een feit op 30 mei”.
Niet alleen de kinderen van het eigen personeel kunnen er terecht in ’t Kapoentje, maar ook de kinderen van gezinnen waarvan niemand in het ziekenhuis werkt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 02 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024
Marc Sluys | 26 apr 2024

archief