HALLE - Marie-Louise kreeg honderd rode rozen

HALLE - Marie-Louise kreeg honderd rode rozen

Ed_pajot_halle_honderdjarige_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_honderdjarige_2_foto_merckx
De honderdjarigen van Zonnig Huis. - Foto © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_honderdjarige_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Marie-Louise Vermeerssen vierde in Zonnig Huis haar honderdste verjaardag. Zij werd geboren in Doel en trouwde met Marcel Denayer uit Buizingen. Zij hadden een aangenomen zoon. Van het stadsbestuur kreeg ze honderd rode rozen aangeboden.

Marie-Louise en haar echtgenoot gingen veel op reis. Door gezondheidsproblemen van Marcel verkochten ze hun huis in Buizingen en gingen ze op een appartement in Halle wonen.
 
Begin de jaren 70 ging Marie-Louise op bedevaart naar Lourdes. Haar man ging niet mee, wel haar schoonzus. Haar schoonzus had een hoedenwinkel in de Basiliekstraat. Het is in Lourdes dat ze bevriend geraakte met Madeleine Huygens..
 
Mevrouw Madeleine Huygens en haar dochter Françoise komen ook nu nog regelmatig op bezoek. Het is vooral sinds het overlijden van de echtgenoot van Marie-Louise dat deze vrienden regelmatig contact met haar namen en ook samen telefoneerden. Dan halen ze mooie herinneringen op.
 
Een hobby had Marie-Louise niet. Wel was zij steeds te vinden voor een lekker gebakje, vooral voor een Merveilleux. De bakker rechtover haar appartement zag haar dan ook graag komen.
 
Marie-Louise kwam naar het Zonnig Huis op 17 januari 2006, maar zij was er al bekend toen ze op bezoek kwam bij haar zus, Blanche. Als ze langskwam bij haar zus, bracht ze steeds gebakjes mee. Marie-Louise bleef dan de ganse namiddag bij haar zus.
 
Marie-Louise is iemand die ’s morgens graag lang slaapt. Iedere dag leest ze nog de krant, soms ook een tijdschrift. ’s Namiddags kijkt ze met de andere bewoners naar televisie. Soms gaat ze mee op korte uitstap.
 
Momenteel verblijven er in Zonnig Huis vier honderdjarigen. Deze zijn Anne Van Summeren (100), Victorine Dehaen (100), Philippine Denayer (102) en Marie-Louise Vermeerssens.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 21 jan 2019
Devogeleer Emile | 21 jan 2019
Devogeleer Emile | 19 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 jan 2019
Devogeleer Emile | 16 jan 2019

archief