HALLE - Onthaalouders en kinderbegeleidsters in de kijker

HALLE - Onthaalouders en kinderbegeleidsters in de kijker

Editiepajot_halle_kinderopvang_i_f
Ingezonden foto
 

Ter gelegenheid van de dag van de Onthaalouder en de week van de IBO’s (initiatieven buitenschoolse opvang) zette Landelijke Kinderopvang de onthaalouders én kinderbegeleidsters in de kijker. Elke medewerker ontving een hartendoosje. Voor de onthaalouders voorzagen ze een prentenboek over hun job. De week van het IBO wordt door de hele sector gevierd onder het moto ‘Goed Zo’.

Een krak in hun vak…
Spelen, zorgen, traantjes drogen, gezelligheid maken, eten bereiden, in slaap sussen, poepen proper maken, opruimen, zingen, gek doen, nieuwe dingen uitvinden, op ontdekking gaan met de kinderen, verwonderd zijn, samenwerken met anderen, nadenken over opvoeding, afspraken voorleven en bewaken, de gebruiksaanwijzing van elk kind onderzoeken.
En vooral: heel graag kinderen zien. Beseffen dat elk kind en zijn ouders uniek zijn en maatwerk verdienen. Maar tegelijk ook zoeken naar het haalbare, zodat alle kinderen tot hun recht komen.
 
Onthaalouders zetten hun huis open voor andermans kinderen.
Kinderbegeleidsters in initiatieven buitenschoolse kinderopvang staan voor dag en dauw op om de eerste kindjes welkom te kunnen heten in een warm en vriendelijk lokaal.
 
Kinderopvang is een belangrijke factor in een goed draaiende economie. Kinderopvang geeft aan de volwassenen van morgen een basis mee in leren samenleven, in de ontwikkeling van de competenties en in openheid voor de diversiteit van mensen.
 
Kinderopvang kan maar kwaliteit geven dankzij onthaalouders en kinderbegeleidsters die elke dag opnieuw, het beste geven aan de kinderen. Die kinderen kansen geven om hun eigenheid te ontwikkelen.
Daarom zetten ze de onthaalouders en kinderbegeleidsters in de kijker. Want ze zijn een krak in hun vak.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2011
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Roger Swalens | 24 mrt 2020
Roger Swalens | 22 mrt 2020

archief