HALLE - Restaurant De Molen en taxi Sparta zorgen voor zorgeloos eten

C21 Css

HALLE - Restaurant De Molen en taxi Sparta zorgen voor zorgeloos eten

Editiepajot_halle_windmolen_1_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_winmolen_1_kl_foto_merckx
Archief Felix Merkx
Editiepajot_halle_windmolen_2_kl__foto_merckx
Archief Felix Merckx
Editiepajot_halle_windmolen_2_ngr_foto_merckx
Archief Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_windmolen_3_kl_foto_merckx
Archief Felix Merckx
Editiepajot_halle_windmolen_4_kl_foto_merckx
Archief Felix Merckx
 

Restaurant De Molen in Hondzocht op de grensscheiding van Halle en Rebecq en taxibedrijf Sparta hebben een arrangement uitgewerkt om zorgeloos zonder auto op restaurant te gaan. Wanneer ze met vier op restaurant gaan krijgen ze 10% vermindering op het eten en evenveel vermindering op hun taxirit.

 Zij willen dat ook de chauffeurs kunnen genieten van een maaltijd overgoten met de nodige wijnen zonder schrik te moeten hebben voor een alcoholcontrole op de terugweg.
Stefaan Leroy van taxi Sparta: “De Mensen hoeven hun wagen niet meer uit de garage te halen. Met onze samenwerking zorgen wij er voor dat de mensen terug gemakkelijker zullen buitenkomen. Wij zorgen voor hun veiligheid en zij kunnen zich zorgeloos amuseren”.
Philippe Sweers van restaurant De Molen: “Mijn klanten vinden het een goed idee. Sinds we er mee begonnen zijn vinden er steeds meer en meer klanten dit de ideale oplossing om eens goed door te zakken. Als twee koppels er eens willen van genieten moet niemand meer voor BOB spelen. Het is ook de bedoeling dat de mensen de 10% die ze minder op het eten moeten betalen nu uitgeven aan de drank”.
Taxibedrijf Sparta is al 47 jaar een begrip in Halle en omgeving. Opgericht door vader Desiré heeft zoon Stefaan al 22 jaar het roer in handen.
Philippe Sweers staat al drie jaar achter het fornuis van De Molen en baat er  een Belgisch-Franse brasserie uit met …Vlaamse wijnen uit Affligem. Men kan er ook genieten van een speciaal bier ‘De Molen’ van brouwerij Lefevre uit het naburige Quenast.
Volgens beiden is het momenteel een uniek project dat ze opgestart hebben.
WINDMOLEN
Het restaurant heeft zijn naam niet gestolen, want naast het restaurant staat er een windmolen en het merkwaardige is dat het restaurant in Vlaams-Brabant ligt en de windmolen op Waals-Brabant. De windmolen is echter in zo een slechte staat dat hij al jaren niet meer mag betreden worden.
 
De Molen werd gebouwd in 1775 en werd voor het laatst hersteld in 1972 toen het een nieuw wiekenkruis kreeg. Vanaf 1954 draaide hij niet langer meer op windkracht maar werd hij aangedreven door een dieselmotor. Voor een symbolische 1 euro werd hij aangekocht door de ‘Intercommunal de Brabant Wallon’. Thans wordt een maalvaardige restauratie voorbereid. De molen wordt een museum en de oude landbouwwerktuigen van het gemeentelijk museum van Tubize zullen er een onderdak vinden.
In ons archief hebben wij nog foto’s gevonden toen de molen nog in werking was.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys / Marc Colpaert | 05 aug 2022

archief