HALLE - “Ik ga efkes naar ’t Parlement”

HALLE - “Ik ga efkes naar ’t Parlement”

Editiepajot_halle_parlement_foto_olaf
Foto © Olaf
 

In Halle kan men nu ook zeggen “ik ga vlug eens naar ’t Parlement”. Zij moeten daarvoor niet naar Brussel, maar naar de Klinkaert (Het Montmartre van Halle) waar Marina Manand “Mina” en haar vriend Frank een degustatiebar van Belgische Bieren en Whisky hebben geopend.

Na vele jaren liefhebber te zijn van whisky wilde Mina dit graag delen met anderen. “Whisky is een passie die je moet delen met vrienden”, zegt Mina. In ’t Parlement ontdekt men een uitgebreide kaart van Single Malt Whisky's in een gezellig en rustiek kader. Ook de Belgische trots kan men er degusteren. Je verwent er jezelf met een biertje uit een zeer ruim aanbod van trappisten, abdijbieren en andere streekbieren. Verder kan men genieten van de betere Bubbels. Ook deze hebben een uitgesproken Belgisch karakter.
Dit alles met de mogelijkheid tot het nuttigen van enkele Bapas. Jawel, Bapas is een tapas met Belgische roots.
Marina Manand (Maar iedereen noemt me Mina) heeft al vele jaren horeca ervaring op zelfstandige basis in Halle en omstreken.
Mina: “Eigenlijk heb ik de genen meegekregen van mijn grootvader Eugène, beter gekend als frituur Eugène waar ik de stiel heb geleerd. Als kleindochter startte ik mijn eerste zaak in 1987 hier in Halle: "Snack Mina". Nadien heb ik nog andere zaken opgestart zoals daar zijn theepotje in Lennik, De frietketel in Halle en the Roots in Pepingen”.
Al mee dan 10 jaar is ze liefhebber van single Malt whisky. “Mijn droom was om dit ook te kunnen delen met anderen. Vandaar deze nieuwe uitdaging. Samen met mijn vriend, Frank die eerder een bierliefhebber is hebben we besloten deze zaak op te starten. Onze boodschap is de mensen laten genieten van de betere Single Malt Whisky, Belgische artisanale bieren en Bubbels. Ook met een Belgisch tintje. Dit alles met de mogelijkheid tot het nuttigen van enkele Bapas. De zogenaamde Belgische tapas”, zegt Mina.
De naam 't Parlement is ontstaan op het einde van de regeringscrisis en tijdens een van de whisky tastings. Whisky brengt de mensen samen om te praten , te verkondingen, te discussiëren, te genieten.. ... met finaal gesproken ieder zijn waarheid. Ook in 't Parlement komen mensen samen om te praten, te verkondingen etc......
't Parlement, te vinden in de Klinkaert 10 te Halle, is open van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10 uur.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2012
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 05 jul 2020
Roger Swalens | 25 jun 2020

archief