HALLE - Bloemen voor 102-jarige Marie-Louise

HALLE - Bloemen voor 102-jarige Marie-Louise

Editiepajot_halle_102_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_102_klr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx

In Wooncentrum Zonnig Huis in Halle werd Marie-Louise Vermeerssen gevierd voor haar 102 jaar. Marie-Louise werd geboren op 6 juli 1911 te Doel. zij had één zus, Blanche. De echtgenoot van Marie-Louise was Marcel Denayer. Hij was afkomstig uit Halle en was van beroep ingenieur. Marie-Louise kwam naar het Zonnig Huis op 17 januari 2006

Marie-Louise bleef thuis om het huishouden te doen. Ze hadden een mooi huis met een grote tuin in Buizingen en gingen veel op reis. Door gezondheidsproblemen van Marcel verkochten ze hun huis in Buizingen en gingen ze op een appartement in Halle wonen.
Begin de jaren 70 ging Marie-Louise op bedevaart naar Lourdes. Haar man ging niet mee, wel haar schoonzus. Het is in Lourdes dat ze bevriend geraakte met Mevr. Madeleine Huygens. Deze en haar dochter Françoise komen ook nu nog regelmatig op bezoek. Het is vooral sinds het overlijden van de echtgenoot van Marie-Louise dat deze vrienden regelmatig contact opnemen en ook samen telefoneren.
Een hobby had Marie-Louise niet. Wel was zij steeds te vinden voor een lekker gebakje, vooral voor een Merveilleux. De bakker rechtover haar appartement zag haar dan ook graag komen.
Marie-Louise kwam naar het Zonnig Huis op 17 januari 2006, maar zij kennen er haar al van toen ze op bezoek kwam bij haar zus, Blanche. Als ze langskwam bracht ze steeds gebakjes mee.
Marie-Louise is iemand die 's morgens graag lang slaapt. In de voormiddag zet ze zich samen met de andere bewoners in de leefruimte. Ook neemt ze dan deel aan de activiteiten. In de namiddag rust ze op haar bed.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jul 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 21 jan 2019
Devogeleer Emile | 21 jan 2019
Devogeleer Emile | 19 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 jan 2019
Devogeleer Emile | 16 jan 2019

archief