Don Bosco HALLE naar finale van de KIK-quiz

C21

Don Bosco HALLE naar finale van de KIK-quiz

Editiepajot_halle_quiz
Ingezonden foto
 

Dinsdag 13 mei vertrekt Don Bosco Halle met 35 vierdejaars Grafische media en Techniek wetenschappen richting Brussel om deel te nemen aan de Vlaamse Grote Finale van de KIK-quiz, de actualiteitsquiz van Kranten in de Klas.

Hieraan nemen voor de tweede en de derde graad samen slechts vijf Vlaamse scholen deel, op basis van de resultaten van de voorrondes waarin meer dan 10 000 Vlaamse leerlingen hun kans waagden. In de jury van de Grote Finale zetelen journalisten zoals Bart Eeckhout (De Persgroep), Kris Vanmarsenille (Concentra) en Jan Ruysbergh (Corelio). Ianka Fleerackers presenteert.
 Elke school die deelneemt wint een klasprijs (van een klasuitstap tot een workshop).
 Kranten in de Klas is een initiatief van de Vlaamse kranten en Vlaams minister van Media.
 De Grote Finale vindt plaats in de lokalen van de Vlaamse Nieuwsmedia, Barastraat 175, 1070 Brussel en dat op 13 mei vanaf 12u15 tot 16u. De finalevragen zijn allemaal actualiteitsgebonden (vijf categorieën: binnenland, buitenland, wetenschap en technologie, cultuur en media, sport) en behandelen de periode van 28/04/14 tot 09/05/14.
De leerlingen zijn zich volop aan het voorbereiden en lezen dagelijks alle kranten, een fantastische leeservaring. Hun deelname wordt vast een uniek, onvergetelijk gebeuren en wie weet kapen ze de eerste prijs weg!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief