HALLE - Niet 6% maar 0,479% leegstand bij Woonpunt Zennevallei

C21

HALLE - Niet 6% maar 0,479% leegstand bij Woonpunt Zennevallei

Wwoonpunt_zennevallei_goed
EP
 

In reactie op persberichten in de nationale pers  over leegstaande sociale woningen meldt Woonpunt Zennevallei dat er slechts 8 sociale woningen langer dan 1 jaar leegstaan. Daarmee scoort Woonpunt Zennevallei met 0,479% duidelijk beter dan het sectorgemiddelde en even goed als het gemiddelde in de privémarkt in heel Vlaanderen.

Acht woningen (van in totaal 1.668 woningen) staan langer dan één jaar leeg. Voor drie van die acht heeft de Provincie Vlaams-Brabant een renteloze lening goedgekeurd. Twee behoren tot een groep appartementen die in een volgende fase gerenoveerd worden, hopelijk weer met provinciale middelen.
Daarnaast staan zes woningen voor een langere tijd leeg maar minder dan één jaar (sinds augustus 2013 of later) in functie van een grote renovatie.
Tot slot staan nog 5 woningen leeg omdat ze een kleine renovatie moeten ondergaan. Twee daarvan staan sinds 1 oktober 2013 leeg maar hebben ondertussen de toezegging van provinciale middelen.
De overige 3 staan sinds maart 2014 of later leeg in afwachting van renovatie en verhuring. Daarvoor zoeken ze nog financiële middelen. Officieel is er geen renovatiestop volgens minister Van den Bossche, maar middelen om te renoveren op korte termijn zijn er evenmin.
Jaarlijks geeft Woonpunt Zennevallei circa 1,2 miljoen euro uit aan renovaties, waarvan in 2014 766.443 euro aan renteloze leningen van de Provincie Vlaams-Brabant, die terugbetaald worden met huurinkomsten (Eigen Middelen). Het overige wordt zonder financiering en rechtstreeks met eigen middelen bekostigd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief