HALLE - ’s Morgens stemmen, ’s namiddags zorgeloos fietsen

C21

HALLE - ’s Morgens stemmen, ’s namiddags zorgeloos fietsen

Editiepajot_halle_zenne_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Voor de zevende keer op rij organiseert een bonte verzameling Halse verenigingen de ZENNETOCHT op zondag 25 mei. De ZENNETOCHT staat voor prachtige begeleide fietstochten langs rustige en pittoreske wegen. Slow travel dicht bij huis op zijn best.

Onderweg horen ze leuke natuur weetjes en knipogen ze naar het Zuiden. Men kan geen betere invulling voor deze verkiezingsdag bedenken: 's morgens je stem uitbrengen en in de namiddag zorgeloos fietsen. Het heeft geen zin heel de namiddag speculaties in de media te volgen, de verkiezingsresultaten zijn toch pas 's avonds bekend. Men kan dus beter mee genieten van de prachtige ZENNETOCHT.
Deelnemers kunnen kiezen uit de gezinsfietstocht van 25 km of de recreatieve toertocht van 45 km. De kleine lus gaat op ontdekking langs de Groebegracht, een heuse windmolen & een imposante watertoren, de Sint Reneldebron, Petit Bruxelles met zijn "puis de la tour Eiffel" en "la pierre qui hurle" en de Zennekronkels in Tubize. Onderweg een terrasje maakt het geheel af.
De grote lus start met het rustige kanaal, komt bij de langste natuurlijke waterval van België, een oude watermolen aan de Zenne, het mooi golvend landschap tussen Hennuyières en Lettelingen, het smalspoorlijn in Rognon en bezoekt ook Petit Bruxelles met zijn eigenaardigheden.
De fietstochten starten en eindigen op het stationsplein van Halle.
13:45 uur stipt vertrek 45 km recreatieve tocht
14:00 uur stipt vertrek 25 km familietocht
Om organisatorische redenen is inschrijven sterk aangewezen en kan online op www.zennetocht.blogspot.com  of telefonisch bij Hugo Keyaerts op 02 360 15 19. Deelname is gratis.
Organisatie: jpvan.be, Gezinsbond, Fietsersbond, Natuurpunt, 11 11 11, Transitie Halle en het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief