HALLE / HERNE - Jozef en Sven met de fiets naar Santiago de Compostella

C21

HALLE / HERNE - Jozef en Sven met de fiets naar Santiago de Compostella

Editiepajot_halle_comlpostella_1__foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_comlpostella_2__foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_comlpostella_3_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Aan de voet van de Halse basiliek vertrokken Jozef Marcelis uit Lembeek (Halle) en Sven Deschuiffeleer uit Herfelingen (Herne) voor een fietstocht van 2.500 kilometer naar het bedevaartsoord Santiago de Compostella. Ze hopen er binnen 25 dagen aan te komen. Onderweg nemen ze drie dagen rust.

Santiago de Compostella is een van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Pelgrims uit heel Europa eindigen hier hun voettocht of fietstocht.  De pelgrims op weg naar Santiago zijn herkenbaar aan de sint-jakobsschelp, het teken van de heilige Jakob.
Jozef (63 jaar) en Sven 40 jaar) zijn beide goed geoefende wielertoeristen. Jozef is aangesloten bij Groot-Halle Toerist en Sven is een individuele fietser. Het initiatief kwam van Sven. “Ik ben er al vijf jaar mee bezig, maar vond geen geschikte maat tot ik Jozef tegenkwam, zegt Sven. Zij hebben samen de Stelvio beklommen en daar is ook de klik gekomen voor de tocht naar Santiago de Compostella gekomen. . Zij gaan als echte bedevaarders. Slaapplaatsen zijn niet op voorhand besproken. Daarom hebben ze ook een geloofsbrief aangevraagd. Hierdoor krijgen ze gemakkelijker een slaapplaats in kloosters of bij burgers op hun lange tocht.
Beiden torsen zo een 40 kilogram bagage mee op hun fiets.
Jozef is  gepensioneerd en werkte vroeger in een garage. Hij is gebeten van de fiets en heeft nu al plannen voor volgend jaar. Zijn kompaan is zelfstandige en heeft een bakkerij en een houthandel in Herfelingen en heeft wel speciale regelingen moeten treffen. Met het leeftijdsverschil heeft Sven geen problemen. Zelf zegt hij dat Jozef Jong van geest is. Beiden zijn met de voorbereiding begonnen in de maand november.
Voor hun vertrek kregen ze ook de zegen van priester Jos Van Campenhout en ook hun eerste stempel in hun logboek.

Terugkomen doen ze met het vliegtuig.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief