HALLE - Ballerino met ‘Open Class’

C21

HALLE - Ballerino met ‘Open Class’

Editiepajot_halle_ballerino
Foto Erwin Alsteens
 

Ballerino Dansschool Lembeek organiseert voor de eerste keer op zaterdag 17 mei om 14.30 en 19 uur een 'Open Class'. Om de twee jaar organiseert de dansschool haar grote optreden in CC 't Vondel in Halle, maar dat is nu pas in 2015. Vandaar dat er dit schooljaar gekozen werd voor een iets kleinschaliger optreden in het Auditorium van het Heilig Hart en College te Halle.

Het is een originele opendeurdag, waar alle leerlingen de lessen tonen, soms op een ludieke manier en alle afdelingen worden voorgesteld aan het publiek. Het idee is ontstaan, toen Magali voelde dat leerlingen en ouders 2 jaar te lang wachten vonden voor het grote optreden. Kinderen en jongeren vinden het zo fijn om hun vooruitgang te kunnen tonen aan familie en vrienden en genieten ervan om op een podium te kunnen staan.
Tijdens deze eerste editie zullen de leerlingen die deelnamen aan de finale van Youth America Grand Prix in New York ook hun choreografie tonen.
Ook al hebben de leerlingen geen prijs behaalt in New York, is de dansschool niet blijven stilstaan. Zo namen ze vorige week deel aan de wedstrijd 'Prix Terpsichore' in Dinant. 17 Leerlingen behaalden een finaleplaats en eindigden allemaal in de top 6, in verschillende categorieën. Jantien Casier (8 jaar), Sebia Plantefève (12 jaar) en Annika Verplancke (13 jaar) behaalden elk een eerste prijs.
Al staat Ballerino bekend om een zeker niveau voor ballet en jazz, heeft de dansschool nu ook zijn eerste beker voor hip hop binnen. De bekende dansdocent, Fundi Omari, en tevens ook lesgever in Ballerino nam Annika Verplancke onder zijn hip hop-dansvleugels en behaalde op de wedstrijd 'Freestyle' een knappe 2e plaats.
Van 24 mei tot en met 1 juni zijn er proeflessen bij Ballerino voor leerlingen die graag zouden willen komen dansen vanaf het schooljaar 2014-2015. De dansschool heeft voor elk wat wils. Na een afdeling 'amateur' waar leerlingen 2x per week komen dansen, en de 'plusgroepen', heeft ze ook een afdeling 'pre-pro' die ondertussen al heel veel succes kent. Leerlingen volgen tussen 5 en 12 uur les per week en nemen ook deel aan wedstrijden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2014
Felix Merckx
Erwin Alsteens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief