Jean-Luc Dehaene en HALLE.

C21

Jean-Luc Dehaene en HALLE.

Marc_beckw__
Foto Felix Merckx

Naar aanleiding van het overlijden van Jean-Luc Dehaene kregen we een reactie van ere-burgemeester Marc Beckwé. Hij was gewezen kabinetsmedewerker van Dehaene op het Verkeersdepartement.

Marc Beckwé; “Het was inderdaad J.L. Dehaene, die als toenmalig minister van Verkeerswezen in 1993 de beslissing nam om de treinsporen ter hoogte van de Bospoortbrug en de St. Rochusstraat ondergronds te laten aanbrengen. En dit ondanks de grote kosten die zulks met zich meebracht en in weerwil van jarenlang stoïcijns verzet hiertegen door de toenmalige N.M.B.S directie. Verzet dat reeds begon onder het bestuur van burgemeester Albert Devogel en nadien bij  zijn opvolgers.
Wellicht mogen we ook veronderstellen dat de beslissing van J.L. Dehaene o.m. ook genomen werd na de persoonlijke studie die onze betreurde Ere-Hallenaar, ir. stabiliteit, Gustave Moussiaux ter zake belangloos had verricht ….
Wat er ook van zij: ‘k Zal nooit vergeten dat toen ik in juni 1993 me ’s middags klaar maakte om het Stadhuis op de Grote Markt te verlaten Minister Dehaene mij telefoneerde met de korte maar uitermate belangrijke boodschap: “Marc ’t is in orde hoor, ‘k heb zojuist de beslissing ondertekend waarbij alle sporen in Halle zullen ondergronds aangebracht worden”
Als Hallenaren kunnen we ons nu nog moeilijk een stationsomgeving voorstellen met een hinderlijke bareel tussen het Centrum en St Rochus en zonder rechtstreekse toegangsmogelijkheid tot het station en nochtans zonder J.L. DEHAENE zou het zo geweest zijn………”, zegt Ere-burgemeester Marc Beckwé
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2014
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief