HALLE - Marie Louise werd er 103

HALLE - Marie Louise werd er 103

Editiepajot_halle_103_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_103_kl_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx

In Wooncentrum Zonnig Huis in Halle werd Marie-Louise Vermeerssen gevierd voor haar 103 jaar. Marie-Louise werd geboren op 6 juli 1911 te Doel. zij had één zus, Blanche. De echtgenoot van Marie-Louise was Marcel Denayer. Hij was afkomstig uit Halle en was van beroep ingenieur. Marie-Louise kwam naar het Zonnig Huis op 17 januari 2006

Marie-Louise bleef thuis om het huishouden te doen. Ze hadden een mooi huis met een grote tuin in Buizingen en gingen veel op reis. Door gezondheidsproblemen van Marcel verkochten ze hun huis in Buizingen en gingen ze op een appartement in Halle wonen.
Begin de jaren 70 ging Marie-Louise op bedevaart naar Lourdes. Haar man ging niet mee, wel haar schoonzus. Het is in Lourdes dat ze bevriend geraakte met Mevr. Madeleine Huygens. Deze en haar dochter Françoise komen ook nu nog regelmatig op bezoek.
Een hobby had Marie-Louise niet. Wel was zij steeds te vinden voor een lekker gebakje, vooral voor een Merveilleux. De bakker rechtover haar appartement zag haar dan ook graag komen.
Marie-Louise kwam naar het Zonnig Huis op 17 januari 2006, maar zij kennen er haar al van toen ze op bezoek kwam bij haar zus, Blanche. Als ze langskwam bracht ze steeds gebakjes mee.
Marie-Louise is iemand die 's morgens graag lang slaapt. In de voormiddag zet ze zich samen met de andere bewoners in de leefruimten. In de namiddag rust ze op haar bed. Zij heeft ook nog veel interesse in het Koningshuis. Met veel interesse las ze dan ook de brief die ze gekregen heeft van Koning Filip.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 15 dec 2018

archief