HALLE - Nieuws van bij de vzw Servais

C21

HALLE - Nieuws van bij de vzw Servais

Vzew_servis_goed
EP

De vzw Servais heeft drukke maanden voor de boek. Zij trekken naar de Amsterdmse Cello Biëennale, is er de nieuwe cd “Duo Servais”, is er een boek over Servais en de Halse harmonie op komst en is er de voorbereiding voor een 17de Servisconcert

Amsterdamse Cello Biënnale
 Van 16 tot 25 oktober 2014 vindt de vijfde Amsterdamse Cello Biënnale plaats. De Biënnale is intussen uitgegroeid tot een van de grootste cello-evenementen in Europa. De vzw Servais zal opnieuw aanwezig zijn met een stand. Meer info op de website van de Biënnale.
Nieuw: cd 'Duo Servais'
 Sinds 2011 vormen celliste Raphaela Gromes en violiste Amelie Böckheler het ‘Duo Servais’. Een van de eerste duo’s die ze samen tot een goed einde brachten, was een duo van François Servais en dat wilden ze vereeuwigen in hun naam. Het Duo Servais gaf al talrijke optredens en sinds maart 2014 ligt de eerste cd in de rekken. De cd begint met twee composities van Servais: de Variations brillantes et concertantes sur God save the King en het 2me Grand Duo de Concert sur des thèmes de Beethoven. Dan volgt de Tänze für Violine und Violoncello van Dominik Giesriegl, opgedragen aan het Duo, en de Sonate für Violine und Violoncello van dezelfde componist. Tot slot bevat de cd het Duo No. 1 van Bohuslav Martinu.
Cd ‘Duo Servais’, Doris Schwarzer Records, Freising, 2014. www.schwarzer-records.be .
 Te koop via de vzw Servais € 18 + verzendkosten. Bestellen via peter@servais-vzw.org vóór 25 oktober.
 Op komst: boek over Servais en de Halse Harmonie
 In 2015 viert de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Halle haar 225ste verjaardag. De vereniging heeft al meer dan tweehonderd jaar een speciale band met de familie Servais. François Servais zelf was eerst muzikant en dirigent, later erelid en erevoorzitter. Die sterke band vormt het uitgangspunt voor het boek 'Servais, fils de l'harmonie! De familie Servais en de Halse Harmonie' van Peter François. Het boek verschijnt in januari 2015 en zal ca. 180 pagina's en meer dan 100 afbeeldingen tellen. Het is verkrijgbaar via de Harmonie en de vzw Servais.
Wie zeker wil zijn van een exemplaar kan er alvast een bestellen via peter@servais-vzw.org (20 euro + verzendkosten).
 17e Servaisconcert op 6 juni 2015
De Finse celliste Seeli Toivio was al meermaals te gast in Halle. Op 6 juni 2015 komt ze met de Italiaanse pianist Nazareno Ferruggio. Beide musici traden al met succes op over de hele wereld. Het duo brengt in Halle parels uit het kamermuziekrepertoire van Liszt, Saint-Saëns, Satie en Pärt. Vanzelfsprekend mocht op het programma geen werk ontbreken van de Halse cellist Servais, van wie we op 6 juni 2015 de 208e verjaardag vieren!
 Praktisch: Zaterdag 6 juni 2015, 20 uur - Raadzaal Nieuw Stadhuis, Oudstrijdersplein 18, Halle Reserveren via cc 't Vondel (leden: via de vzw Servais  ).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief