HALLE verzet zich tegen armoede

C21

HALLE verzet zich tegen armoede

Editiepajot_halle_don_bosco_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 
Editiepazjot_halle_don_bosco_boven_dak
Ingezonden foto
 

Reeds enkele jaren staat 17 oktober bekend als “Werelddag van Verzet tegen Armoede”. Verspreid over het hele land worden er activiteiten georganiseerd die de strijd tegen armoede in het licht zetten. In België leeft namelijk 1 op 7 onder de armoedegrens. In Halle is dit niet anders.

Om armoede nog meer zichtbaar te maken, ging er in Halle de tentoonstelling “niets is wat het lijkt” door. Deze was te bezichtigen zijn in de foyer van het stadhuis in Halle. De tentoonstelling vertelt het verhaal achter armoede.
De werkgroep 17/10 voerde 2 soorten acties: enerzijds was er de actie met de scholen en anderzijds was er de actie met de politici.
Elke Halse middelbare school kreeg de vraag om deel te nemen aan een interactieve rondleiding (met actieve nabespreking) en ook aan slotactie op 17/10. 4 scholen gingen in op dit aan bod, namelijk Don Bosco, Middenschool, Sancta Maria en KTA-Pro Technica
Na het bezoek aan de interactieve tentoonstelling, kregen de ongeveer 570 leerlingen nog een nabespreking. Gedurende deze bespreking zochten ze mee naar een oplossing om armoede te bestrijden. Verder werd er in elke klas ook strijdkreet tegen armoede gemaakt (bvb: armoede is niet oké, hou daar rekening mee!, …). Op 17 oktober kreeg elke leerling een button opgespeld met zijn klasstrijdkreet. In totaal zijn er dus 32 klasstrijdkreten.
Uit alle 32 klasstrijdkreten werd door de mensen van Open Armen vzw (= een verenging waar armen het woord nemen) en de werkgroep 17/10 de meest herkenbare spreuk over armoede verkozen. Deze 4 verkozen spreuken werden op een banner geplaatst en werden op 17 oktober aan elke deelnemende school overhandigd.
In Don Bosco wilde men ballonnen oplaten. Dit werd echter geweigerd door de milieudienst. Daarop haalden de leerlingen hun brooddoos boven en zwaaiden daar mee.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys/ Fleur Deleeuw | 07 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2023

archief