HALLE - Burgemeester Pieters vraagt overleg met minister Weyts over het uitstel van werken aan verbindingsweg

C21

HALLE - Burgemeester Pieters vraagt overleg met minister Weyts over het uitstel van werken aan verbindingsweg

Ondertunneling_a8
EP

Minister Ben Weyts (N-Va) van Mobiliteit en Openbare Werken verklaarde onlangs in het parlement  dat de geplande werken aan de  verbinding tussen de A8/E429 en de RO i niet op korte termijn kunnen doorgaan. Burgemeester Pieters van Halle (CD&V) vraagt aan de minister nu een overleg over de verdere planning van deze werken.

De niet ondertunneling van deze weg zorgt dagelijks voor grote problemen in Halle. Deze slechte doorstroming is er zowel in de richting van Brussel als in de richting van Edingen.
Burgemeester Pieters: “Deze verbinding tussen de A8/E429 en de RO is niet alleen van groot belang voor het internationaal autoverkeer maar heeft ook grote implicaties voor de inwoners van het Pajottenland en de Zuidrand van Brussel. Een groot deel van de bewoners van het Pajottenland en de bewoners van de Zuidrand geraken moeilijk op hun bestemming en/of worden geconfronteerd met sluipverkeer. Naast het mobiliteitsaspect is er ook het aspect geluidsoverlast voor de omwonenden. De plaatsing van de geluidsschermen werd in het verleden niet uitgevoerd aangezien de N203a in tunnel zou aangelegd worden. Na intensief en langdurig voorbereidend werk in het kader van een streefbeeldstudie werd reeds een ontwerp van het project opgesteld door uw bestuur in samenwerking met het studiebureau. Dit ontwerp voorziet in een ondertunneling en het aanleggen van een bijkomende ontsluitingsweg en werd gunstig geadviseerd door alle betrokken instanties”.
Burgemeester Pieters hoopt dat in deze legislatuur toch al een paar nuttige en noodzakelijke stappen worden gezet. Daarnaast wil Halle een aantal tijdelijke maatregelen bespreken. Daarom heet de Halse burgemeester een overleg gevraagd.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief