HALLE - BS De Klim-Op in het spoor van Sint-Veroon

HALLE - BS De Klim-Op in het spoor van Sint-Veroon

Editiepajot_halle_lembeek_veroon_1
Ingezonden foto(s
 
Editiepajot_halle_lembeek_veroon_2
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_lembeek_veroon_3
Ingezonden foto's
 

Naar aanleiding van het project “Kom uit je kot!” trokken de vijfde- en zesdejaars van Basisschool DE KLIM-OP in Lembeek  hun wandelschoenen aan. Ze legden ongeveer dezelfde weg af als de kasdragers tijdens de jaarlijkse Sint-Veroonmars op paasmaandag.

Met kasdrager Willy Hernie als gids brachten ze hun zelfgemaakte reliekschrijn van het ene kapelletje naar het andere. Zenn Brichau en Ayrton Deneyer die allebei lid zijn van de Koninklijke Cavalerie van Lembeek brachten hun muziekinstrument mee en zorgden voor muzikale begeleiding.
Natuurlijk werden de leerlingen onderweg door vriendelijke Lembekenaren getrakteerd op kramiek, ballekes en druppels. Voor deze speciale gelegenheid werden de traditionele druppels jenever wel vervangen door druppels appelsap!
Na een welverdiende middagpauze in café “Les Meurisses” ging het door het Lembeekbos terug richting Lembeek. Omdat het zo een mooi weer was, kreeg iedereen op de Mussenberg ook nog een lekker ijsje.
In de kerk wachtte Jef Devillé de wandelaars op. Hij vertelde hun de legende van Sint-Veroon en gaf hun een rondleiding in de kerk.
Wie denkt dat de leerlingen na een tocht van een tiental kilometer uitgeput op school aankwamen, heeft het helemaal mis! Luid zingend liep de enthousiaste bende DE KLIM-OP binnen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 mei 2020
Marc Sluys | 12 mei 2020

archief