HALLE - 5de Halse Dweildag en 4de Reuzenstoet!

HALLE - 5de Halse Dweildag en 4de Reuzenstoet!

Editiepajot_halle_confrerie_archief_olaf
Archief foto Olaf
 

 Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 september heeft de Halse Confrérie van de Vaantjesboer zijn volle schouders gezet aan een programma om U tegen te zeggen. Op vrijdag krijgt de kleine Vaantjesboer het kostuum van Stadsradio Halle aangemeten om 19.30 uur en spelen de Halse Verenigde Accordeonisten het openingsconcert. Zaterdag is er het Belgisch kampioenschap voor dweilorkesten en op zondag is er de reuzenstoet. In verschillende afleveringen  gaan we trachten een zo compleet programma weer te geven

De Confrérie bestaat inmiddels 7 jaar en is er in die tijd in geslaagd om Kermis t' Halle opnieuw tot leven te wekken. Dat mensen er naar uit kijken is een feit. De maanden vooraf krijgen ze geregeld vragen van mensen welke dweilorkesten er komen en of er dit jaar opnieuw een reuzenstoet is. Dat is wat de Confrérie vooropstelde bij haar stichting. "Doel bereikt", zou je dan denken, maar ze leggen de lat opnieuw wat verder. Ze bevinden zich op een scharniermoment en trekken meer dan ooit de kaart van hun reuzen. Voorzitter Johan Vencken; “Onze nieuwe steunkaarten zijn daar al een eerste exponent van. We willen de reuzen nog meer laten leven in onze Zennestad. Speciaal daarvoor richtten we een nieuwe ploeg op in de schoot van onze vereniging, nl. de Halse Reuzendragers. Een groep jongeren die gebeten geraakt zijn door het reuzen-virus en die we graag willen uitbreiden. Dat ook onze reuzen voortaan door het leven gaan als "Erkend Immaterieel Erfgoed" is een bekroning van zeven jaar werken en een kers op de taart nadat we eerder al in Halle Cultureel Ambassadeur werden van de Stad ! Onze reuzen zijn iets om fier op te zijn en ze maken onlosmakelijk deel uit van het Halse cultureel patromonium”.

Tijdens het hele weekend kan men de dorst lessen op het Possozplein en het Cardijnplein. HKV Zu Geboureen SK Geire Zat staan opnieuw in voor de bemanning van de togen van de Confrérie. Kom zeker een pintje drinken of een hamburger eten bij Vriendenkring De Ketjes. Je spijst er niet alleen de spaarpot van de Halse reuzen mee, je steunt ook de verenigingen zelf. Uiteraard kan je het hele weekend ook weer naar de Septemberkermis die - en daar zijn ze zeer blij mee - toch in het centrum kan doorgaan.

De 7de editie van de vernieuwde Kermis t' Halle belooft een topper te worden. Op vrijdag openen de Verenigde Accordeonisten traditioneel het feestweekend met een concert zoals alleen zij dat kunnen bieden. Voor het concert krijgt de Kleine Vaantjesboer een nieuw kostuum. Dit keer als reporter van STADSRADIO HALLE ter gelegenheid van hun 30-jarig bestaan.

Morgen: Open Belgisch kampioenschap dweilorkesten

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2015
Felix MerckxArchief Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 jul 2018
Devogeleer Emile | 23 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 17 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 14 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018

archief