HALSE reuzen op stap met hun vrienden

HALSE reuzen op stap met hun vrienden

Editiepajot_halle_vaantjesboer_archief_merckx
Archief Felix Merckx
 

Op zondag 6 september gaat de grootste aandacht naar de reuzenstoet. Alvorens de stoet vertrekt nodigt Stadsradio Halle en de Confrérie iedereen graag uit voor het Ontbijtcafé . Tijdens de LIVE uitzending van STADSRADIO HALLE komen tal van praatgasten uit Halle aan bod in een presentatie van Kris Baert.

Gedurende de hele uitzending kan men komen genieten van een lekker Cava-ontbijt op het Possozplein. Een lekker glas Cava, een goede koffie en heerlijke koffiekoeken. Vanaf 9u tot 12u.
 Om 14u treedt Jesse Wilkings opnieuw op en Dweilband Lat Mar Ore brengt de sfeer van de Reuzenstoet. Die vertrekt om 15u30 in de Biezeweide op Sint-Rochus.
Zoals de traditie het wil trekt Reus Vaantjesboer de plunje aan van zijn petervereniging. Dit is dit jaar de Gilde der Wijngeuzen. Zij trokken hem een prachtig kostuum aan met Carnaval Halle en dat zal hij dus dragen tijdens de reuzenstoet. De Gilde der Wijngeuzen zal de reus ook begeleiden tijdens de reuzenstoet en iedereen trakteren op Duivels bier en misschien zelfs een wijntje !
Door de werken in de binnenstad en de geringe parkeerplaatsen zijn er wat wijzigingen gebeurd in de locaties. Zo verhuizen ze naar het Cardijnplein en kan de Beestenmarkt op zaterdag volledig vrij blijven. Zondag wordt ze even afgesloten voor de doortocht van de Reuzenstoet. Op deze manier willen ze tegemoet komen aan de handelaars die ook hun steentje bijdragen tot het succes van de Dweildag en de helft van het prijzengeld voorzien. Alle optredens werden ook (om financiële en praktische redenen) geconcentreerd op het Possozplein.
DE Reuzenstoet vertrekt om 15.30 in de Biezeweide op St. Rochus en gaat langs Sint-Rochusstraat, Basiliekstraat, Bergensesteenweg, Korte Vest, Volpestraat, Beestenmarkt, Melkstraat, Grote Markt, Klinkaert, Cardijnstraat, Grote Markt naar het Possozplein.- waar er om 18 uur een optreden is van Paul Severs
Het eerste deel van de Biezeweide van de Sint-Rochusstraat tot aan Café Blauw en Geel en de Sint-Rochusstraat wordt hiervoor verkeers- en parkeervrij gemaakt vanaf op zondag 6 september van 14:00u tot 16:30u
Vorming op de Biezeweide vanaf 13u – Sint-Rochusstraat, Basiliekstraat, Bergensesteenweg, Korte Vest, Volpestraat, Beestenmarkt, Melkstraat, Grote Markt, Klinkaert rond de basiliek, Kardinaal Cardijnstraat, Grote Markt, Possozplein. Ontbinding op de Leide.
De reuzenstoet van dit jaar is iets korter dan de voorgaande jaren, maar blijft iets om naar uit te kijken. Zo verwelkomen ze de vernieuwde Turnhoutse kaartreuzen en hun dorpsgemeenschap en de jonge Fiere Margriet uit Leuven, het petekind van Reus Vaantjesboer. Daarnaast is ook Wallonië weer present met Reus Boudewijn IV uit Ath en ontvangen ze de gloednieuwe Jean le Bûcheron uit Steenvoorde (Frankrijk). Deze werd dit jaar nog volledig vernieuwd voor een budget van maar liefst 25.000 €! Hij is inmiddels getrouwd en brengt zijn echtgenote Maria mee, een jonge Spaanse zigeunerreuzin die haar kleine kind op de arm draagt. Deze reuzin is werkelijk verbluffend levensecht gebouwd. Uiteraard ontbreken de eigen Halse reuzen niet op het appel: Parapluke, Romeo, Juliette en Rooske en Reus Vaantjesboer sluiten de reuzenstoet af.
Morgen: De Halse reuzendragers
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2015
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 jul 2018
Devogeleer Emile | 23 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 17 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 14 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018

archief