Kleine Vaantjesboer is nu lid van Stadsradio HALLE

Kleine Vaantjesboer is nu lid van Stadsradio HALLE

Editiepajot_halle_kleine_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_kleine_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_kleine_3_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Naar aanleiding van Kermis Halle werd de kleine Vaantjesboer opgenomen als reporter voor Stadsradio Halle. Hij kreeg de nodige attributen aangemeten. Stadsradio Halle bestaat 30 jaar en ze vonden dat het hoog tijd werd dat de kleine Vaantjesboer ingelast werd in de programmatie.

Stadsradio Halle is ontstaan door dat het niet al te best ging met Radio Milady.
Radio Milady was naast Victoria de tweede radio in Halle en het liep niet zo goed. Er was geen officiële erkenning en had een financiële put. In Halle werd een tweede officiële vergunning afgeleverd aan de VZW Omega-Zuid dat stond voor het ACW, de koepel van de Christelijke Arbeidersbeweging van Brussel-Halle-Vilvoorde. Chris Vanderroost nam contact op met het ACW, en begin februari 1986 ging Chris Vanderroost, alias Chris van Brabant, in dienst bij zijn eerste werkgever als verantwoordelijke voor radio in BHV, voor de VZW Omega Zuid en de VZW Alpha - Noord. Chris Vanderoost en Dirk De Greef treden toe tot de de VZW Omega-Zuid. Op dat moment wordt radio Milady, Stadsradio Milady met de skyline van Halle als logo.
Milady verhuisde van Essenbeek (Zavelput) naar Dworp (Bruinenput), in het KAJ domein, nog opgericht door Monseigneur Cardijn. Dit was een onvergetelijke verhuis in het holst van de nacht, met de hulp van vele handen, Willy & Cecile Leunens, een toen nog zeer jonge Stef Gits met papa, … In juni 1986 zijn de studio’s afgewerkt, Pascal Braeckman legt de laatste hand aan de studio, en Jean-Luc Dehaene, Minister van Sociale Zaken, opent officieel de radiostudio. Vanaf dat moment is het STADSRADIO Halle 105.6!
Tot in 1989 timmert Stadsradio Halle rustig verder aan de ingeslagen weg, met live programma’s vanaf 7 tot 24 uur. Stadsradio Halle verhuist in 1992 naar de Bergensesteenweg 94 in Halle en trekt in bij een intussen zeer vertrouwd gezicht, André Segers , de man van de techniek, en zijn echtgenote Nicole die toen het secretariaat en de commerciële cel runde samen met Fried Ringoot.
 André Segers: “Stadsradio Halle is veel meer dan een muziekje dat uit je radio klinkt. Want Stadsradio Halle brengt naast het nationaal nieuws ook regionaal nieuws. Dat doen we via directe contacten met de lokale politie en andere regionale contactpersonen en natuurlijk ook via onze regio-agenda die meer informatie geeft over de activiteiten in het Pajottenland en de Zennevallei. Wij werken ook volgens een uniek format. We richten ons tot een belangrijke doelgroep van luisteraars van alle leeftijden met vooral Vlaamse muziek en oldies”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Olaf Feldberg | 17 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 14 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018

archief