Badmintonteam HALLE moet jeugdwerking afbouwen wegens gebrek aan bruikbare zaalhuren in De Bres.

Badmintonteam HALLE moet jeugdwerking afbouwen wegens gebrek aan bruikbare zaalhuren in De Bres.

Badminton
EP

UPDATE - Reactie van de sportdienst
Badmintonteam Halle is genoodzaakt om zijn jeugdwerking drastisch in te krimpen en zal voor het nieuwe sportseizoen heel wat nieuwe aanvragers moeten teleurstellen. Sinds de start van de jeugdwerking, zowat 15 jaar geleden, moest de club zich tevreden stellen met trainingsuren in de vroege vooravond.

Dit kon worden opgevangen door scholieren een trainingscursus te laten volgen. Intussen zijn deze trainers verder gaan studeren en zijn ze niet meer beschikbaar in de vroege vooravond. Tijdens de voorbije jaren werden heel wat aanvragen ingediend voor meer trainingsuren tussen 18u en 20u maar deze bleven steeds zonder gevolg. Men verwees steeds na de overvolle bezetting van sportzaal De Bres.
Voorzitter Wim Demuylder, tevens N-Va gemeenteraadslid, heeft bedenkingen bij de Halse politiek inzake zaalsporten. “ Enerzijds worden noodkreten van Halse clubs genegeerd en anderzijds doet men er alles aan om niet Halse clubs langs de grote poort binnen te halen. In mijn ogen moet een stedelijke sportzaal er zijn om zoveel mogelijk inwoners van de stad, jong en oud, de kans te geven om hun favoriete sport te beoefenen”. Ook tijdens voorbije gemeenteraden heeft hij het problemen van de zalen al menigmaal aangekaart.
Kersvers schepen van Sport Christophe Merckx (CD&V) wil het probleem met de stadsdiensten bekijken.

Intussen hebben wij een reactie hierover gekregen van de sportdienst, die we hier weergeven.

Zoals alle sportclubs diende BT HALLE eind maart hun aanvraag in tot het huren van de stedelijke sportaccommodatie voor het sportseizoen 2015-2016 (aug 15 – juni 16). Daarin melde Dhr. Demuylder de problematiek van zijn club (onbeschikbaarheid van trainers tijdens hun trainingsuren tussen 16 en 18u wegens studieverplichtingen) en vroeg hij MINSTENS EEN TRAININGSMOMENT EXTRA tussen 18 en 20 u tov verleden sportseizoen.

Groot was onze opluchting  toen we na behandeling van ALLE aanvragen, vaststelden dat Volley Sollenbeemd Halle tov verleden seizoen afstand deed van een trainingsmoment op donderdag van 19 tot 20.30 u. Ondanks dat er nog ploegen vragende partij waren voor extra uurtjes (of meer ideale uurtjes) in de Bres, beslisten wij als sportdienst deze oefenstonde voor het komende seizoen toe te kennen aan BT Halle, omdat wij van mening waren dat zij dit het best konden gebruiken, en we op die manier ook konden tegemoet komen aan de JEUGDwerking van de badmintonclub.
Dit werd op 3/06 ook gemeld aan de club. De eerstvolgende mail die we hieromtrent terug ontvingen op de sportdienst vanwege BT Halle dateert van 18/08. Hierin bevestigt de club de definitief aangevraagde uren, ZONDER EEN NADRUKKELIJK VERZOEK naar meer uren, noch naar een overlegmoment om de planning 2015-2016 te bekijken/bespreken. Vanuit de sportdienst leek alles ons dus in orde. Anders hadden wij de club ook nog de mogelijkheid kunnen aanbieden om in de Don Bosco te gaan trainen. Deze zaal is alle dagen beschikbaar tussen 17 en 19 u. Maar het is natuurlijk zeer de vraag of zij bereid zouden geweest zijn uit te wijken naar de toch iets minder comfortabele sporthal… Tijdens een overleg was dit zeker te sprake gekomen…
Niet onbelangrijk : een tweede extra trainingsmoment in De Bres (op vrijdag van 17 tot 18.30 u) werd door de club niet weerhouden, alsook krimpen zij hun jeugdtrainingen op eigen initiatief op zaterdagmorgen met anderhalf uur in (van 11 tot 16 u ipv 9.30 – 16 u). Bij mijn weten wordt er op hogeschool of unief geen les gegeven op zaterdagmorgen (30 jaar geleden bestond dit wel op het Sportkot… L).
Al jaren doen wij op de sportdienst (met goedkeuring van het Schepencollege) maximale inspanningen om de zaal vrij te maken tijdens 2 weekends per jaar (dikwijls van 9 u ’s morgens tot 22 u ’s avonds) opdat de jaarlijkse tornooien van BT Halle zouden kunnen plaatsvinden. De andere Halse clubs dienen hiermee jaar op jaar rekening mee te houden bij de samenstelling van hun competitiekalender. Geen enkele club heeft daar ooit problemen van gemaakt. Bovendien behandel ik persoonlijk al jaren alle aanvragen van de club met een vaderlijke bezorgdheid (zonder te zondigen aan enig favoritisme) omdat beide zonen actief zijn in de club. Je moet dan maar het lef hebben om de sportdienst en de Stad in het algemeen, totaal onterecht in discrediet te brengen, zonder enige poging ondernomen te hebben op overleg.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 23 jun 2019
Devogeleer Emile | 20 jun 2019
Marc Sluys | 19 jun 2019

archief