HALLE - Sancta Mariainstituut huldigt nieuwe kantoorruimte in

C21

HALLE - Sancta Mariainstituut huldigt nieuwe kantoorruimte in

Editiepajot_halle_sancta_maria_1
Ingezonden foto
 
Editiepajot_halle_sancta_maria_2
Ingezonden foto
 

De leerlingen van 7 Kantooradministratie en Gegevensbeheer van het Sancta Mariainstituut in Lembeek huldigden hun nieuwe kantoorklas in. Hierbij werden hun directie, leerkrachten en ouders uitgenodigd. De leerlingen organiseerden zelf het verloop van de avond.

Sinds het schooljaar 2013 - 2014 ondergingen de richtingen kantoor en verkoop een totale metamorfose. Vanuit een door VDAB geschetst beroepsprofiel werd geopteerd voor de integratie van stages, handels- en informaticavakken in één vak. Didactisch werd gekozen voor scholing on the job via werkplekleren, stages (= @work) en voor een baanbrekende en realistische vorm van beoordeling nl. het beoordelen van competenties.
Met het inrichten van het 7de jaar Business Support zetten ze dit schooljaar de kroon op het werk. Het inrichten van dit 7de jaar vraagt ook een aangepaste klas, aangepaste klasschikking en (wat niet zichtbaar is) aangepaste software.
Oefenfirma’s
Sinds 2000 werkt het SMI met virtuele oefenfirma’s. Dit is een virtueel concept dat leerlingen leert omgaan met het runnen van een onderneming. Alles wat in een echt bedrijf gebeurt, gebeurt ook in een oefenfirma, zoals producten aankopen en verkopen, bestellingen in orde brengen en leveren …
Cofep is de Belgische organisator van het project van oefenfirma’s. Cofep staat voor Centrale voor OefenFirma's / centrale pour Entreprises d'entraînement Pédagogiques en heeft als doel de leerlingen alle onderdelen van het bedrijfsleven te leren kennen. Cofep is lid van EUROPEN-PEN International, de internationale organisator van dit project dat reeds gekend is in 42 landen. Op dit moment zijn er ongeveer 7500 oefenfirma’s in heel Europa.
De twee oefenfirma’s van het SMI zijn Choc@cream en Bariton. Choc@cream verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, ijs en chocolade. Bariton verkoopt geuze en kriek, champagne en drankfonteinen.
Op 26 februari 2016 nemen de leerlingen van het 7de jaar met hun firma deel aan de beurs voor oefenfirma’s die plaatsvindt te Gent.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024

archief