HALLE en zijn drie dolle dagen

HALLE en zijn drie dolle dagen

Editiepajot_halle_prinsenpaar_1_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Ondanks de openbare werken in de Halse binnenstad blijven de grote lijnen van het carnavalweekend ook dit jaar op enkele wijzigingen in het parcours na ongewijzigd. Het. programma is zo opgebouwd dat alle stukken van de puzzel mooi in elkaar passen en dat er weinig ruimte blijft voor grote wijzigingen.

Zaterdag 5 maart 2O16:
De Deuvelstoet zakt vanuit de Biezeweide af naar de Grote Markt waar het vrouwelijk schoon verwekt wordt en de prins uit de ton wordt gebrouwen.
De nieuwe route voor deze stoet, naar aanleiding van de werkzaamheden in de Basiliekstraat loopt via de opstelling in de Biezeweide, Sint-Rochusstraat, Bospoortbrug, Basiliekstraat (t.v.h. de Zenne), Arkenvest, Louis Theunkensstraat, Oudstrijdersplein, Minderbroedersstraat, Volpenstraat, Melkstraat en aankomst op de Grote markt.
Zondag 6 maart 2016:
Na 2 jaar zullen de gilles terug hun kaars in de gerestaureerde basiliek kunnen offeren. Een uniek spektakel, enig in Europa. Na de middag daalt de carnavalstoet af naar de Grote Markt via volgende aangepaste route: Biezeweide, Sint-Rochusstraat, Bospoortbrug, Willamekaai, Slingerweg, Monsigneur Senciestraat, Brusselsesteenweg, Auguste Demaeghtlaan, Ninoofsesteenweg, Melkstraat en aankomst op de Grote markt. De wagens vloeien af via de geul van café de Sleutel om hun weg te vervolgen naar de opstelling van de lichtstoet.
Ook deze carnaval editie wordt het Oudstrijdersplein en het Leeuwenplein voor de lichtstoet ingenomen om toeschouwers de mogelijkheid te geven de lichtstoet te bewonderen. Er is net zoals vorig jaar opnieuw een zone vrijgehouden voor rolstoelgebruikers. Reserveren voor een plaatsje op het podium kan via de mensen van Stadsradio Halle.
De lichtstoet volgt volgende route: via de opstelling in de Biezeweide, Sint- Rochusstraat, Bospoortbrug, Basiliekstraat (tvh de Zenne), Arkenvest, Louis Theunkensstraat, Oudstrr.ldersplein, Minderbroedersstraat, Volpenstraat, Melkstraat en aankomst op de Grote markt. De wagens vloeien af via de geul van café de Sleutel om hun weg te vervolgen naar de nachtstalplaats.
Maandag 7 maarl 2O16:
De Krottenmaandagstoet luidt de laatste dag van de feest driedaagse in. We ontvangen de carnavalverenigingen op de Grote Markt voor de grote prijsuitreiking.
Kom zeker je kans wagen trjdens de Krottenworp, waar alle ex-prinsen vanuit de bovenverdieping van de cafés op de Grote Markt Halse Krotten over demenigte gooien. Halse krotten, babelutten gerold in een papiertje, met als "Gouden Krot", één exemplaar, afgetekend door de voorzitter, die recht geeft op een juweel, aangeboden door juwelier Bosmans.
Aansluitend op de prijsuitreiking vindt het grote monstervuurwerk plaats op de Graankaai omstreeks 22u22.
 De dolle nachten worden muzikaal opgeluisterd door verschillende gast DJ's. De sfeer en de muziek worden live uitgezonden op radio Victoria, dat is 105.2 fm.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 14 nov 2018
Elsie De Greef | 13 nov 2018
Devogeleer Emile | 12 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 10 nov 2018
Devogeleer Emile | 10 nov 2018
Devogeleer Emile | 09 nov 2018
Marc Sluys | 07 nov 2018

archief