HALLE – 'CODE FEVER' leert kinderen programmeren

HALLE – 'CODE FEVER' leert kinderen programmeren

Computers_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Computers_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Computers_3
Footo's Emile Devogeleer
 
Computers_4
Foto's Emile Devogeleer
 

 In het Don-Bosco in Halle volgen een zeventigtal kinderen tussen de 7 en 12 jaar, elke zaterdagmorgen, een lessenreeks programmeren van de vzw Code Fever. Het doel van deze lessen is van kinderen digitale 'creators' maken in plaats van enkel 'users', een belangrijke nuance in deze snel digitaliserende maatschappij.

 Ook in 15 andere steden kunnen kinderen uit de basisscholen deze lessen al volgen, en er komen er binnenkort nog een aantal steden bij. In elk van deze Vlaamse steden werd door vzw CodeFever een school geselecteerd die achter het project staat en beschikt over meerdere goed uitgeruste computerklassen.

 In Halle viel de keuze op de Don-Bosco school, die over meer dan 1000 Pc's en MAC computers beschikt. Steeds meer mensen beseffen dat de klassieke ICT-vakken zoals Word, Excel en Powerpont niet langer genoeg zijn om te kunnen meedraaien in de huidige digitale maatschappij.

 “Door de digitalisering van de maatschappij worden vaardigheden zoals programmeren steeds belangrijker, en deze trend zal zich in de toekomst alleen maar verderzetten.

 Vzw Code Fever wil, met behulp van een team van professionele lesgevers ( leerkrachten ICT en IT'ers ), kinderen al op jonge leeftijd de kans geven om op een leuke manier de nodige kennis en vaardigheden voor de toekomst aan te leren,” legt Katelijne Duerinck, een van de initiatiefneemsters uit.

 De kinderen worden onderverdeeld in kleine groepjes, ( Bit wits 3° en 4° leerjaar, Cod Kracks 5° en 6° leerjaar) per leeftijds- en kenniscategorie en worden tien lessen lang begeleid bij het leren van computationeel denken en het werken met algoritmes.

 Alle belangrijke basisconcepten zoals sequenties, iteraties, conditionele logica en signalen staan op het leerprogramma.

 De lessen worden op een leuke manier gebracht, zodat kinderen er ook plezier aan beleven.

 Omdat leren programmeren aanslaat bij de deelnemende kinderen,organiseert vzw Code Fever nu ook een level 2 in zes verschillende steden, in deze lessenreeks wordt voortgebouwd op de kennis die de kinderen hebben opgedaan in level 1 en leren ze over de verschillende soorten variabelen en methodes.

 Daarnaast krijgen ze ook de kans om te werken met een echte robot, Eddy. Leren programmeren is echter niet enkel populair bij kleine kinderen, er komt ook steeds meer vraag naar kwalitatieve lessen voor iets oudere jongeren.

 Daarom organiseert vzw Code Fever vanaf september 2016 ook lessen voor iets oudere jongere (Digi Heroes ) kinderen uit het eerste, tweede en derde middelbaar.

 Inschrijven voor de lessenreeksen kan op www.codefever.be , voor meer informatie kan u terecht bij Katelijne Duerinck – katelijne@codefever.be  -0499/300,12 Mindshake PR – Nikkie Steyaert – nikkie@mindshake.biz  – 0479/20,74,89

 

 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2016
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 jul 2020
Sam Herremans | 05 jul 2020

archief