HALLE – Barry Callebaut Group neemt Mondelëz ( Cote D'or )in Halle over.

C21

HALLE – Barry Callebaut Group neemt Mondelëz ( Cote D'or )in Halle over.

Chocolade_1
Foto'sEmile Devogeleer
 
Chocolade_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Chocolade_4
Ingezonden foto
 

 De Barry Callebaut Group, de toonaangevende producent van kwaliteitschocolade en cacaoproducten, kondigde vandaag zijn intentie aan om de chocoladefabriek van Mondelëz International in Halle over te nemen en te integreren in zijn productienetwerk.

 Tegelijkertijd zou Mondelëz International een overeenkomst sluiten met Barry Callebaut voor de bijkomende levering van 30.000 ton vloeibare chocolade per jaar.

Bepaalde consumentenproducten die vandaag in Halle worden geproduceerd voor Mondelëz International, zouden door Barry Callebaut worden geproduceerd onder een dienstenovereenkomst.

Deze transactie zou Barry Callebaut toelaten om beter in te spelen op opportuniteit in het snel groeiende segment van 'Made in Belgium' kwaliteitschocolade en vullingen.

 CEO Antoine de Saint-Affrique licht toe: “ Het is een uitstekende opportuniteit voor Barry Callebaut om onze positie als wereldwijde strategische leverancier Mondelëz International te versterken. Bovendien laat het ons toe om onze productiecapaciteit op te trekken voor Belgische kwaliteitschocolade, een noodzaak om de groei te ondersteunen die we merken bij onze klanten de segmenten 'Food Manufactures' en 'Gourmet & Specialties'.

Deze overeenkomst toont aan dat wij in België blijven investeren, en het is tegelijk een bewijs van de uitstekende reputatie van Belgische chocolade over de hele wereld.”

 Naar verwachting zal de overname afgerond zijn tegen eind december 2016.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief