‘Vinyl Platenbeurs’ in HALLE

‘Vinyl Platenbeurs’ in HALLE

Vinyk
Foto Felix Merckx
 

 Vinyl is helemaal terug en nog steeds hot, ook in Halle !! Na het overdonderende succes van de eerste vinyl beurs in mei komt er al een TWEEDE vinyl platenbeurs op zondag 27 november De locatie is dezelfde, café Den Herberg . 

En er is meer ... er komt een heus VINYL weekend, met op zaterdag  26 november een vinyl fuif 'SOIREE ELPEE' en op zondag 27 november de platenbeurs.

Op zondag 27 november 2016 kunnen de liefhebbers van de vinyl platen terecht in café Den Herberg, Octave De Kerckhove D’Exaerdestraat 16, 1501 Buizingen (Halle) voor de eerste vinyl platenbeurs van Halle. Vanaf 13 uur wordt alles doorgezonden op Stadsradio Halle.

 Sinds enkele jaren is de vinylplaat aan een opmars bezig en primeert opnieuw de charme en het romantisch gevoel bij de muziek beleving en beluistering. Sinds eind de jaren vijftig, toen de eerste vinylplaten op de markt kwamen, is de vinylplaat nooit weggeweest, en is de vraag ernaar nog steeds groot bij een jong en oud muziekliefhebber.

Zo groot dat vele muziekuitgeverijen opnieuw de zwarte ronde schijf zijn gaan persen, en de vraag moeilijk kunnen volgen.

 In Halle waren er in die tijd twee grote platenwinkels waar men de vinylplaat kon aanschaffen, Eddy Records en Doctor Vinyl, het zijn precies uitbaters ( Eddy en Steven ) die op het idee zijn gekomen om in Halle een platenbeurs te organiseren. In zijn winkel op de Bergensesteenweg heeft Eddy zo een 10.000 tweedehands  tweedehands platen liggen.

En de belangstelling is groot, op dit ogenblik zijn er al meer dan 20 standhouders ingeschreven afkomstig van de weide regio.

 De muziekliefhebber die zijn collectie platen nog wil aanvullen kan sinds enkele jaren opnieuw vinyl vinden in Halle, voor tweedehands kan je terecht bij Eddy Records  Bergensesteenweg 49 1500 Halle.

Nieuw uitgebracht vinyl en nieuwe releases vind je dan weer bij United Scooters Nijvelsesteenweg 337 1500 Halle.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2016
Felix MerckxI
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019

archief