HALLE - Vinyl weekend werd een succes

HALLE - Vinyl weekend werd een succes

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 
Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 
Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 
Aaaaextraplatenbeurs
ingezonden foto
 

Dit weekend was er een heus vinyl weekend in café Den Herberg in Buizingen, op zaterdag  was er een vinyl fuif 'SOIREE ELPEE' en op zondag een platenbeurs waar ook Stadsradio Halle aanwezig was. Er waren meer dan 20 standhouders ingeschreven afkomstig van de weide regio en er zijn ook heel wat bezoekers afgezakt naar Den Herberg.

Sinds enkele jaren is de vinylplaat aan een opmars bezig en primeert opnieuw de charme en het romantisch gevoel bij de muziek beleving en beluistering. Sinds eind de jaren vijftig, toen de eerste vinylplaten op de markt kwamen, is de vinylplaat nooit weggeweest, en is de vraag ernaar nog steeds groot bij een jong en oud muziekliefhebber. Zo groot dat vele muziekuitgeverijen opnieuw de zwarte ronde schijf zijn gaan persen.

In Halle waren er in die tijd twee grote platenwinkels waar men de vinylplaat kon aanschaffen, Eddy Records en Doctor Vinyl, het zijn precies deze uitbaters (Eddy en Steven) die op het idee zijn gekomen om in Halle een platenbeurs te organiseren. In zijn winkel op de Bergensesteenweg  49  heeft Eddy zo een 10.000 tweedehands platen liggen. Nieuw uitgebracht vinyl en nieuwe releases vind je dan weer bij United Scooters Nijvelsesteenweg 337 in Halle.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Olaf Feldberg | 22 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mei 2019
Devogeleer Emile | 21 mei 2019
Devogeleer Emile | 21 mei 2019
Devogeleer Emile | 21 mei 2019

archief