HALLE – Schaatsplezier voor leden en verenigingen aangesloten bij kom!paswerking

HALLE – Schaatsplezier voor leden en verenigingen aangesloten bij kom!paswerking

Kompas_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Kompas_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Kompas_3
Foto's Emile Devogeleer
 

 Mensen met een kom!pas en de verenigingen die korting aanbieden aan kom!passers, waren samengekomen voor een lekker hapje, drankje en schaatsplezier op de overdekte schaatsbaan in Halle.

Kom!pas is een kortingspas voor vrijetijdsactiviteiten bestemd voor mensen met een laag inkomen. Dit initiatief van de stad Halle, het OCMW van Halle en verschillende welzijnspartners zorgt ervoor dat als je in Halle woont en je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering, je waarschijnlijk ook recht hebt op dit kom!pas.

Schepen van Welzijn Guy Nechelput: “Hoe lovenswaardig dit initatief ook is, het kan enkel succesvol zijn, als er voldoende aanbieders zijn. Met aanbieders bedoel ik dan sport- culturele – sociale-, ouderen of jongerenverenigingen die het engagement onderschrijven  om de houder van een kom!pas paspoort toe te laten tot de vereniging met een korting van 75% op de activiteiten”.

In 2016 kwamen er de volgende verenigingen bij: Archeduc, Arti-yoga, de  Carnavalsraad, Sportoase, het Centrum voor Basiseducatie en KT Volharding.

Op die manier is er vandaag voor de kom!passers reeds de keuze  uit 47 verschillende aanbieders van vrije tijdsbesteding en vorming.

Schepen Nechelput: “Deze 47 verenigingen helpen de stad dus daadwerkelijk mee het gelijke kansen beleid in de praktijk om te zetten. Als dat geen pluim verdient ! Eens te meer bewijzen de verenigingen dat zij het cement zijn tussen maatschappij en beleid. Eens te meer wordt bewezen dat onze maatschappij de ontelbare vrijwilligers echt nodig heeft om de gestelde doelen te verwezenlijken”.

De cijfers van het toenemend aantal kom!passers bewijzen dat het aanbod nodig is en werkelijk voldoet aan een echte nood. Sinds 2011 is het aantal houders van een kompas paspoort met 300% gestegen, zodat ze  vandaag 440 personen hebben die van deze dienst gebruik maken.

Men stelt  vast dat vandaag slechts 10% van de personen die gerechtigd zijn op een dergelijke pas er ook één hebben en gebruiken. Er zit dus nog heel wat marge op. Hetzelfde kan gezegd worden van de verenigingen, want ook het getal van 47 aanbieders kan nog spectaculair stijgen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief