HALLE - Bergensesteenweg krijgt nieuwe fiets- en voetpaden

HALLE - Bergensesteenweg krijgt nieuwe fiets- en voetpaden

Agentschap_wegen_en_verkeer
Agentschap Wegen en Verkeer
 

 Op maandag 23 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de fietspaden, voetpaden en bermen in de Bergensesteenweg (N6) in Halle. De werken vinden plaats tussen het Bevrijdingsplein en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat.

Voor de uitvoering van de werken stelt Wegen en Verkeer een timing van 5 maanden voorop. Onder normale omstandigheden zullen de werkzaamheden tegen de zomer van 2O17 klaar zijn.

Uitvoering in vier fasen
Om ook tijdens de werken het verkeer tussen Halle en Lembeek mogelijk te houden, voeren ze de werken uit in vier fasen:

In de eerste fase werkt tussen het Bevrijdingsplein en de brug van de E429A8 kant richting Lembeek. In deze fase blift het verkeer mogelijk in beide richtingenIn fase werkt men tussen het Bevrijdingsplein en de brug van de E429/A8 kant richting Halle

In de derde fase zijn er werken tussen de brug van de E429/A8 en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat kant richting Halle. In de vierde en laatste fase zijn er werken tussen de brug van de E429/A8 en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat kant richting Lembeek

Hinder en omleidingen
Tijdens de werken van fase 1, tussen het Bevrijdingsplein en de brug van de E429lA8 kant richting Lembeek, blijft verkeer in beide richtingen mogelijk tussen Halle en de E4291A8. Omdat Eandis nog tot maart 2017 nutswerken  uitvoert tussen Prinsenbos en de E429/A8, is er in deze zone enkel verkeer mogelijk richting Halle tot het einde van de nutswerken.

Vanaf fase 2 van de werken van Wegen en Verkeer is er ook in de rest van de werfzone enkel verkeer richting Halle mogelijk. Het verkeer van Halle naar Lembeek wordt dan omgeleid via de Edingensesteenweg (N7) en de Hondzochtsesteenweg. Om het verkeer op de Edingensesteenweg (N7) vlot te laten verlopen, is de afrit Halle lnr.22 van de E429lAg richting Doornik afgesloten.

Automobilisten die de A8/E429 willen verlaten in Halle, moeten omrijden via de volgende afrit (nr. 23,Tubeke).

Er wordt een parkeerverbod ingesteld in de zones waar er gewerkt wordt. Directe omwonenden enaangelanden zullen enkel tijdens de aanleg van de boordstenen en het asfalt hun eigendommen niet kunnen bereiken met de wagen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2017
Felix Merckx
Agentschap Wegen en Verkeefr
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 20 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 19 okt 2017
Felix Merckx | 18 okt 2017
Emile Devogeleer | 18 okt 2017

archief