HALLE - Parking rond station zorgt voor ongenoegen

HALLE - Parking rond station zorgt voor ongenoegen

Landingsbaan
De parking op de Welkomstlaan ligt te ver van het station. (Foto Felix Merckx)
 

 Van een treinreiziger, die om bepaalde redenen onbekend wil blijven kregen we een schrijven over de slechte toestand van parkeergelegenheid voor de treinreizigers bij het station Halle. Hij zelf  denkt dat het in het belang is van een pak mensen dat deze toestand aangeklaagd wordt.

Volgens hem is het een schoolvoorbeeld van een versnipperde politiek die elkaar op de verschillende beleidsniveaus tegenwerken : “Federaal en regionaal steekt men bakken geld in het spoor en op lokaal niveau zaagt men de poten er van onder. Het is reeds jaren duidelijk dat stad Halle van de treinreizigers die met de wagen komen af wil. Als men de reeks gebeurtenissen bekijkt kan men zich moeilijk inbeelden dat die enkel het gevolg zijn van incompetentie ??”

 Een logische eventplanning zou toch geweest zijn : Men zorgt eerst dat de parkings in orde zijn en dan vangt men de werken voor het zwembad aan. Had men het zwembad op parking 3 (zie Halle2.jpg) gezet, het ware ook iets logischer geweest.

 Zou doortrekken van voetgangersbrug aan achterkant van het station tot over het kanaal ook niet atractief geweest zijn voor mensen uit de stad ? Dergelijke projecten worden toch over vele jaren gepland ? “Of vallen in Halle de onderdelen 's nachts uit de lucht ?”, vraagt hij zich af.

 Ook de situatie voor de voetgangers die zich van Nederhem naar de achterkant van het station begeven, is het allesbehalve een pretje : voetpad langs kant zwembad is één gore modderbak langs ganse zwembad tot aan de molens Dedobbeleer; als het geregend heeft liggen langs die kant enorme plassen aan de straatkant, die passanten telkens van een flinke douche voorzien telkens een wagen voorbij rijdt. Dit was reeds zo voor de werken, het voetpad aan de kant van het kanaal is niet begaanbaar voor mensen die niet heel goed te been zijn : putten, uitstekende deksels, onbrekende bedekking, enz...; het is voor stad Halle zelfs teveel gevraagd een zebrapad te schilderen aan de achterkant van het station, opdat de mensen een beetje veilig kunnen oversteken.

 “Beseft men in Halle dat  (tenminste een deel van ) de treinreizigers ook klanten zijn van de lokalen winkels/ondernemers ?”, vraagt hij zich af.

 Ook over het parkeerprobleem in de omgeving van het station is hij niet te spreken. Door de bouw van het zwembad zijn er immers plaatsen verdwenen.

 Zogezegd nieuwe parking op landingsbaan en omgeving daar.... is voor hem niet echt een correct alternatief : Aantal zogezegd gecreerde plaatsen zijn een pak lager in aantal dan alle gesupprimeerde plaatsen in de nabijheid van het station, loggen op 10 minuten of meer van het station en parking buiten alle zicht en toezicht.

 WEDERWOORD
Wij hebben ook de mening gevraagd van burgemeester Pieters over dit alles.

 “Had het allemaal beter gekund : ja zeker : indien de NMBS zijn parkeertoren met 333 parkeerplaatsen al had gebouwd … indien de grondverwervingen voor Nederhem geen vertraging zouden hebben opgelopen hebben door de bodemsaneringsdossiers …indien we de gunning voor de bouw van het zwembad hadden uitgesteld ….

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 mei 2018
Sam Herremans | 23 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 21 mei 2018

archief